Dodik opleo i po ambasadoru Fieldu: On je kolonijalni upravnik, BiH je njihov eksperiment

Dodik opleo i po ambasadoru Fieldu: On je kolonijalni upravnik, BiH je njihov eksperiment


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik reagovao je na blog britanskog ambasadora u BiH Matthewa Fielda u kojem se između ostalog navodi kako Dodik uništava čitav napredak učinjen u posljednjih 26 godina. Dodik je rekao kako sadržaj na Fieldovom blogu opasno napušta diplomatske prakse i odsustvo poštovanja spoljnog suvereniteta BiH.

Dodik ističe kako ambasador Field samo potvrđuje njegovu tezu da je BiH posljednja kolonija Evrope u kojoj strane diplomate vode aktivnosti baš kao da su u svojoj državi.

– BiH je 26 godina njihov eksperiment i niko od njih nije odgovarao zašto taj eksperiment nije uspio. Sve što čujemo od njih, a ne bi trebalo uopšte da se oglašavaju o unutrašnjim pitanjima BiH, jeste korupcija, i to naravno na srpskoj strani, istakao je Dodik.

Field: SR se vodi opasnim putem, što će povećati njenu izolaciju!

Dodik je upitao kako onda nisu stale sve druge zemlje na svijetu ako zemlja može da stane samo zbog korupcije.

– Ili je korupcija samo ovdje, gdje njihov predstavnik prima platu 25.000 evra mjesečno, a porez ne plaća ni u svojoj ni u državi čiji je kolonijalni upravnik, naglasio je Dodik.

On je rekao da se slaže sa britanskim ambasadorom da u BiH mora doći kraj djelovanju bez posljedica i predložio da se može krenuti na primjer od ovog bloga i odgovornosti ambasadora Filda za povredu suvereniteta BiH, prenosi Srna.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija