Dodik opravdava bijeg Savčića, obrušio se na Dudakovića i Orića!

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas iz Beograda šalje otrovne strelice o BiH, genocidu koji opet negira, a komentarisao je i bijeg Milomira Savčića kojeg Sudska policija nije pronašla na adresi nakon što mu je Sud BiH odredio pritvor zbog kršenja mjera zabrane koje su mu ranije izrečene. Savčić je optužen za krivično djelo genocid.

Dodik je kazao da se “Savčiću određuje pritvor jer je rekao da ne prihvata nametnute istine i naravno da neće ležati u pritvoru”. Sud BiH danas je precizno pojasnio da je Savčiću određena mjera pritvora zbog kršenja ranijih mjera i to zabrane kontaktiranje sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija o činjenicama koje se odnose na ovaj krivični postupak, kao i javna obraćanja u vezi s ovim postupkom.

Dodik se nije zaustavio pa je kazao da Naser Orić ni dana nije proveo u pritvoru, a general Atif Dudaković slobodno hoda.

Savčić, bivši komandant 65. zaštitnog motorizovanog puka pri Glavnom štabu tadašnje Vojske RS-a optužen je da je planirao, komandovao i nadzirao aktivnosti pripadnika puka, koji je bio u njegovom sastavu, prilikom zarobljavanja i ubistava više stotina muškaraca bošnjačke nacionalnosti na više lokacija na području Nove Kasabe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79