Dodik: Oružane snage ne mogu na granicu sa Srbijom, to je naša matična zemlja

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da migranti neće ostati u Republici Srpskoj i da Oružane snage BiH ne mogu na granicu sa Srbijom.

– Oružane snage BiH ne mogu na granicu sa Srbijom, Srbija je naša matična zemlja. Srbi kao narod što se tiče Srbije imaju sasvim jasne emocije i odnos u tom pogledu – rekao je Dodik.

Reagujući na izjavu člana Predsjedništva Željka Komšića “da migranti ostaju u RS dok se ne angažuju Oružane snage BiH na granici sa Srbijom”, Dodik je za ATV rekao da Komšić ne vodi poslove u RS.

– Što se tiče RS, Komšić ne vodi poslove u RS i vidjeće da neće – poručio je Dodik.

Dodik je ranije danas izjavio i da RS neće poštovati odluku vlasti Unsko-sanskog kantona o zabrani prevoza migranata u ovaj kanton.

– Migranti koji prolaze kroz teritoriju RS biće dovezeni do krajnje tačke (na granicu sa USK) i tu će im biti rečeno da im je tamo put -rekao je Dodik.

(VIDEO) Masovna tučnjava migranata u kampu “Miral”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79