Dodik: Oružane snage nisu snage BiH već strane sile, žali Bože troška

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik odgovarajući na pitanja novinara, kazao je kako u Parlamentu BiH neće biti raspravljano o ustavnim promjena, kako je to predložio SDP. Komentirajući godišnjicu Oružanih snaga BiH poručio je da to nisu snage BiH već stranih sila.

Govoreći o prijedlogu SDP-a za ustavne promjene Dodik je rekao kako “istu priču sluša 20 godina”.

“Oni to stalno iz nekog naftalina izvade – jednom SDA, jednom SDP, pa peti ili deseti. Stalno se pokušava ista stvar. To neće biti na dnevnom redu. Mogu imati kakve hoće inicijative. BiH mora održavati suštinu – dva entiteta, tri konstitutivna naroda. Ti razni strijelci, slušao sam daleko veće zahtjeve da se bira jedan predsjednik neposredno. I to je odbijeno i bit će i odbijano u narednih 5-10 i 100 godina. Očito nedjeljom ljudi pokušavaju izazvati malo pažnje kada se se ništa ne dešava”, rekao je Dodik.

Komentirajući godišnjicu Oružanih snage BiH, Dodik je ponovio kako je “trebalo izvršiti demilitarizaciju”, piše N1.

“To nisu oružane snage Bosne i Hercegovine već neke druge strane sile. Žali bože troška koji je ogromna i povećan. Mislim da treba ući u redukciju OS BiH i troškova”, rekao je Dodik.

Govoreći o inicijativi člana CIK-a Suada Arnautovića da se ponište izbori u Srebrenici, te najavama da bi to i drugi članovi podržali ukoliko bi se poništili izbori u Doboju, Dodik je rekao da je riječ o “špekulacijama”.

“Od početka je CIK špekulativan. Izbori u Srebrenici su održani i završeni, nema prigovora koji bi mogli utjecati da budu poništeni. Svaka intervencija govori da je to politički motivisano”, zaključio je Dodik.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79