Dodik oštro odgovorio Izetbegoviću: SDA nastala u džamiji gdje regrutuje članstvo

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je Bakir Izetbegović posljednja osoba na svijetu koja bi smjela da govori o miješanju vjerskih zajednica u politički život ako se zna da mu je i partija pokojnog babe, koju je naslijedio, praktično nastala u džamiji, i da se po džamijama regrutovalo i regrutuje članstvo.

Dodik je naglasio i da se zna da su Bakiru Izetbegoviću džamije i danas govornice sa kojih se šalju partijske i političke poruke i da džamija u BiH određuje pobjednika među bošnjačkim političkim tijelom.

Na pitanje Srne da prokomentariiše Izetbegoviću izjavu u kojoj se okomio na Srpsku pravoslavnu crkvu – SPC, Dodik je rekao da kvalifikovati SPC kao vjersku zajednicu koja proizvodi konflikte izraz je otvorenog neprijateljstva prema pravoslavnim hrišćanima najprije u BiH, a onda i šire.

“Ako postoji vjerska zajednica sa čije adrese se ovdje pozivalo na mir i suživot to je SPC, koja svoju hrišćansku misiju provodi na jedan društveno poželjan način, ne ugrožavajući bilo koga. U BiH se najčešće dizala buka zbog stavova Islamske vjerske zajednice, a nikada stavova SPC. Jasno je i na čijoj adresi stanuje netolerancija”, naglasio je Dodik.

Član Predsjedništva BiH je ukazao da napadom na SPC Izetbegović nastavlja i da se dodvorava biračima ne bi li vratio poljuljano povjerenje i uticaj među muslimanima.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79