Dodik: Ovdje neće biti rata, pijandure po Beogradu svašta pišu o nama

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je stepen sigurnosti u Republici Srpskoj, uprkos “brojnim zlonamjernim napisima u nekim medijima i ogromnim pritiscima koji svakodnevno stižu sa Zapada”, visok te da građani nemaju razloga za brigu.

– U RS ne može doći do sukoba, građani treba da žive smireno, ja im garantujem da ovdje nikakvih sukoba neće biti. Može biti podvala, imamo mi terorista u BiH koji mogu nešto da naprave, ali ovdje, u RS, niko nikoga neće slati u rat. Ovdje neće biti rata, RS će se braniti i odbraniti i dodatno ojačati i osamostaliti putem političkog procesa – rekao je Dodik u intervjuu za “Alo”.

Na konstataciju da RS sada ima i Žandarmeriju, Dodik je rekao da taj bh. entitet ima “svašta što vi ne znate i ne treba da znate”.

On je naglasio da, od momenta kad je prvi put stao na čelo RS, nijedan njegov dan nije prošao bez raznih pritisaka, koji nerijetko stižu sa Zapada.

– I dan-danas je tako, oni nađu neke kvaziintelektualce, kvazinovinare, pijandure po Beogradu, koji pišu svašta o nama, a niko nije došao ovdje da vidi kako se mi borimo, da vide grad koji smo napravili u posljednjih 20 godina, a koji izgleda kao pravi evropski grad, čist, uredan, fin, ljudi su fino obučeni, zadovoljni i, naravno, sa željom da bude bolje – rekao je Dodik.

Kako je dodao, “oni iz ćumeza i kafana u Beogradu pišu razne negativne tekstove, a nema šanse da se u bilo kom mediju u Sarajevu nađe Srbin da piše i podržava RS, dok u Beogradu možete da nađete medije gdje dođu Bošnjaci novinari koji kleveću RS”.

– Beograd pokazuje svoju veličinu u činjenici da može i to da istrpi, a mi, u RS, pokazujemo snagu da nam takvi napisi ne mogu ništa, pa ni da nas iznerviraju – rekao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH rekao je da je opozicija u Srbiji, dok je bila na vlasti, imala priliku da uradi nešto po pitanju Kosova, ali to nije učinila. Ocijenio je da je Kosovo bilo izgubljena priča dok ga predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije postavio kao najvažnije srpsko pitanje.

– Vidio sam da nisu imali nikakve kuraži. Kad god je trebalo neku važnu odluku tog vremena donijeti, uvijek su govorili: “A stranci…” Šta stranci? Ako je Vučić išta uradio, a jeste mnogo, učinio je to da Srbija vodi autentičnu srpsku politiku – rekao je Dodik.

Naglasio je da su nekada strane ambasade određivale s kim će se predstavnici Srbije sastati i da li će se sastati, ko će biti predsjednik vlade…

– Sada svi govore da je Kosovo tema. Vučić je na neki način sam sebi napravio problem. On dok nije postavio Kosovo kao najvažnije srpsko pitanje za razgovore, Kosovo je bilo izgubljena priča. Bilo je izgubljeno za svakog Srbina, svi su smatrali da je to gotova priča i da samo još nešto malo treba završiti oko one četiri općine, a i za to se vjerovalo da će se nekom intervencijom stranaca integrisati u toku noći – rekao je Dodik.

Dodao je da je Vučić, kada je došao na vlast, rekao da niko ne može ponižavati Srbiju i da nije dozvolio da na taj način Srbija izgubi sve, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79