Dodik: Početkom novembra u Narodnoj skupštini o statusu RS u BiH

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Banjoj Luci da će Klub poslanika te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske tražiti da posebna sjednica parlamenta u vezi s aktuelnom situacijom i statusom RS u BiH bude održana između 1. i 5. novembra.

Dodik, koji je i član Predsjedništva BiH, rekao je da ga je Klub poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini pozvao da pripremi materijal za tu sjednicu.

– Oni će predložiti da se obratim Skupštini s temom u vezi s aktuelnom situacijom i statusom RS u BiH. Radim na tome sa saradnicima, to je završeno i ostalo je još da ispoštujemo parlamentarne procedure. Početkom naredne sedmice dostavit ćemo cijeli materijal – rekao je Dodik.

Posebna sjednica Narodne skupštine ranije je najavljivana kao odgovor i na unitarističku deklaraciju SDA.

SDA je prošlog mjeseca usvojila deklaraciju u kojoj se navodi da je njen primarni i dugoročni cilj usvajanje ustava kojim bi BiH bila definirana kao demokratska, regionalizirana, pravna i socijalna država pod nazivom republika BiH, s tri nivoa vlasti – državnim, regionalnim i lokalnim.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79