Dodik pohvalio MUP RS: Najbolja bezbjednosna agencija na području BiH

Dodik pohvalio MUP RS: Najbolja bezbjednosna agencija na području BiH


Policija Srpske obilježava Dan policije i 30 godina od osnivanja MUP-a, a u Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova u Zalužanima održana je centralna svečanost.

Svečanosti su prisustvovali najviši zvaničnici Republike Srpske, MUP-a, ali i brojni gosti.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas u Zalužanima da Republika Srpska mora da čuva mir, a da bi imala stabilan mir, mora imati jaku policiju.

“Narod vjeruje policiji Republike Srpske, kao što vjeruje i u Republiku Srpsku. To je nedjeljivo i mi nastavljamo da sa puno ljubavi gradimo Srpsku, a time i Policiju Srpske”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da podržava napore institucija Republike Srpske da se ojača uloga Policije Srpske kao ozbiljnog društvenog faktora bezbjednosti za sve u Srpskoj, te dodao da ubuduće njegova podrška po tom pitanju neće izostati.

On je naveo da je bezbjednost nedjeljiva za sve ljude, bez obzira na naciju i vjeru, kao i u odnosu na sve države u regionu.

“Drago mi je što je policija Srpske integrisana u mnoge akcije regionalnog karaktera protiv organizovanog kriminala na ovom prostoru. Policija Republike Srpske pokazuje posebnu sposobnost u svom radu, kao najbolja bezbjednosna agencija na području BiH”, istakao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srpske može biti ponosno na svoja dostignuća i na brojne međunarodne akcije u kojima su učestvovali i pokazali se kao važna karika.

Čestitajući svim pripadnicima MUP-a veliki praznik, Cvijanovićeva je naglasila da je 30 godina MUP-a veliki jubilej za sve koji žive u Republici Srpskoj.

“Od 30 godina postojanja naše policije 26 godina proslavljamo u miru i slobodi i želimo da zahvalio svim pripadnicima policije koji su dali svoje živote i zajedno sa Vojskom Republike Srpske podnijeli veliki teret tokom rata, trudeći se i nastojeći da odbrane slobodu u kojoj mi danas živimo”, poručila je Cvijanovićeva na centralnoj manifestaciji.

Cvijanovićeva je naglasila da građani Republike Srpske imaju ogromno povjerenje u MUP, ali i očekivanja.

“Iz tog razloga institucije, prevashodno Vlada Republike Srpske, opredijeljene su da jačaju naše bezbjednosne kapacitete, da rade na poboljšanju materijalnog položaja, ali i statusnog položaja svakog policajca i policije u cjelini”, istakla je Cvijanovićeva.

Na ovoj svečanosti je predstavljeno novo oklopno vozilo Vihor koje je razvijeno u saradnji sa Tehničko-remontnim zavodom u Bratuncu.

Prethodno je služen parastos za 782 poginula pripadnika MUP-a u odbrambeno otadžbinskim ratu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija