Dodik pokreće inicijativa za Lagumdžijinu smjenu: “Znam da od tog nema ništa”

Dodiku je zasmetalo što se Lagumdžija obratio Vijeću sigurnosti UN-a

Činjenica da se članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović morala obratiti putem video linka, te da joj nije dozvoljeno repliciranje, a da je ambasador BiH u UN-u Zlatko Lagumdžija dobio mogućnost da se obrati za predsjednika RS-a Milorada Dodika predstavlja navodni dokaz kako su u UN-u prihvatili da je BiH podijeljena zemlja.

Ovu izjavu Dodik je dao danas u toku obilaska gradilišta nacionalnog stadiona u Surčinu, u Srbiji. Prema njegovoj izjavi uočljivo je da ga je posebno “zažuljalo” Lagumdžijino obraćanje, jer je, valjda, očekivao da će samo Cvijanović imati mogućnost da iznese jedno stranu priče o stanju u BiH, te mu je zasmetalo što su pred svjetskom javnosti na vidjelo isplivale sve neistine o kojima je ona govorila.

Zbog toga je najavio da će biti pokrenuta inicijativa za Lagumdžijinu smjenu.

– Znam da od toga neće biti ništa, jer da bi se to desilo glas moraju dati i dva bošnjačka člana Denis Bećirović i Željko Komšić.

Do sada je praksa prilikom imenovanja bila da svaki od članova Predsjedništva predlaže ambasadore za destinacije koje mu “pripadaju”, a da druga dva člana to ne osporavaju, jer ako bi tako ušli u osporavanja, onda nikada nikoga ne bi imenovali. Međutim, sada ćemo morati da promijenimo tu praksu, zaprijetio je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79