Dodik pokušao opravdati današnju provokaciju uoči godišnjice genocida

 

Lider SNSD-a pokušao je opravdati očiglednu provokaciju koja je danas napravljena uoči komemoracije i ukopa žrtava na godišnjicu genocida u Srebrenici koja se održava u ponedjeljak 11. jula.

Nakon što su danas na putu koji iz Bratunca vodi ka Memorijalnom centru Potočari prvo postavljene, pa potom nakon intervencije policije uklonjene fotografije poginulih pripadnika Vojske Republike Srpske čiji su pripadnici i izvršili genocid, o svemu se na Twitteru oglasio i Dodik.

Dodik je u objavi na Twitteru rekao da fotografije ubijenih Srba na putu od Bratunca do Srebrenice ne bi trebalo da vrijeđaju nikoga, a posebno ne potomke bošnjačkih žrtava.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

“Oni bi čak najbolje mogli da shvate očaj srpskih porodica čiji su srodnici na njima. S razlikom da za njihovu smrt niko nikada nije odgovarao”, napisao je Dodik na Twitteru.

Podsjećamo, na putu koji iz Bratunca vodi ka Memorijalnom centru Potočari uoči obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, na dužini nešto većoj od dva kilometra, postavljen je niz fotografija.

Kako je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba, fotografije su postavljene s desne strane magistralnog puta, u pravcu Potočara, a uoči obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebernici.

Navodno se radi o fotografijama poginulih pripadnika Vojske Republike Srpske čiji su pripadnici i izvršili genocid.

Policija je nedugo nakon postavljanja fotografija naredila njihovo uklanjanje.

Kako je za Klix.ba potvrdila glasnogovornica Policijske uprave Zvornik Danijela Madžarević, policijski službenici u Bratuncu poduzeli su sve radnje u skladu sa zakonom te naredili uklanjanje fotografija s magistralnog puta koji vodi prema Potočarima. Fotografije su sada, prema onome što je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba, prebačene na privatne posjede, tačnije u dvorišta kuća koje se nalaze u blizini ceste.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79