Dodik ponovo blokira odluku Predsjedništva BiH da helikopter OS gasi požare u Hercegovini

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović proslijedio je članovima Predsjedništva BiH urgenciju Ministarstava odbrane BiH u svrhu odobravanje korištenja resursa Oružanih snaga BiH za gašenje požara na području općine Prozor-Rama, a na zahtjev vlasti ove lokalne zajednice.

Kako je potvrđeno Feni iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, predsjedavajući Predsjedništva BiH Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić dali su saglasnost za angažovanje Oružanih snaga odmah po primanju urgencije, dok iz kabineta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika do ovog trenutka nije data saglasnost.

Podsjetit ćemo da je Dodik i prošlog ljeta odbijao dati saglasnost za angažman helikopterske jedinice Oružanih snaga BiH u svrhu gašenja brojnih požara na području Hercegovine.

Zbog njegove sramotne odluke vatra je napravila ogromnu štetu građanima koji su se sedmicama borili sa vatrenom stihijom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79