Dodik ponovo omalovažava: Bošnjački zvaničnici na bazi falsifikata historijskih činjenica grade mit

Poruke koje su danas poslate iz Potočara služe da se dodatno preplaši srpski narod, rekao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, i u svom maniru primitivca i falsifikatora historijskih činjenica dodao da je “priča o genocidu u Srebrenici apsolutno neodrživa jer nije činjenično zasnovana” – kazao je jučer Milorad Dodik.

Dodik je za srbijansku agenciju “Tanjug” rekao da poruke bošnjačkih zvaničnika i ovoga puta služe da na bazi falsifikata istorijskih činjenica Bošnjaci izgrade svoj mit o narodnom i nacionalnom postojanju.

“Te poruke nisu neuobičajene, a upućene su srpskom narodu kako bi se dodatno preplašio porukama koje šalju zajedno sa međunarodnim akterima, pogotovu sa ovim ”moćnima” iz Crne Gore”, kazao je Dodik.

Dodao je da Crna Gora svojim prisustvom u Potočarima i porukama koje danas šalje pokušava da ojača svoju poziciju i da se “nametne kao faktor u regionu”.

“Bilo bi pristojno da su ostavili porodice Bošnjaka koje su izgubili svoje najmilije da obiđu grobove i da im se u molitvi pridruže. Politiku praviti na grobovima to samo može i radi sarajevska politika”, rekao je Dodik.

Dodaje da na taj način skreću pažnju na sebe, a podršku traže u onima iz međunarodne zajednice koji su se okupili kako bi “oprali savjest” zbog ratova u bivšoj Jugoslaviji.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79