Dodik poručio: Izvinjavam se svakom ko je izjave shvatio kao prijetnju

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik bio je gost N1 intervjua sa Emelom Burdžović Slipičević.

Dodik je u razgovoru sa Burdžović Slipičević istakao kako se izvinjava svakome ko je njegove izjave nakon pobjede Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke shvatio kao prijetnju, da je on čovjek sa dosta emocija, da ima pravo na grešku i da nije sretan sa nekim svojim izjavama.

“Učinit ću sve da Banjaluka ostane dominantna i da se gradi, ja sam tamo rođen, i bez obzira na to što se ne slažem s ovim gradonačelnikom”, kazao je.

Na pitanje voditeljice N1 zašto prijeti u svojim izjavama kazao je da nikad nikom nije prijetio te da su to priče koje služe za špekulaciju.

“Rekao sam da nisam najsretniji sa svojim izjavama”, ponovio je lider SNSD-a.

Istakao je i da ne pamti svoje izjave niti sebe gleda, a o izjavi u kojoj je rekao kako “ni Eintesteina ne bi podržao za gradonačelnika”, kazao je da ne bi i da je to demokratija.

“Eto im mladi ljudi, ali te mlade neću podržati. Nisam ga (Draška Stanivukovića) podcijenio, nego ga je Banjaluka, koja ga je izabrala. Ovo je sasvim demokratski stav i imam pravo kao predsjednik prtije da kažem šta se može a šta ne podržati”, poručio je član Peedsjedništva BiH Milorad Dodik.

Također, naglasio je i da će se nastaviti sa svim programima, i oko investicija, i da će izvršavati njihovi ljudi. Naglasio je i da ono što je rekao za grijanje, neće nijedan građanin Banjaluke osjetiti.

“Imamo pravo da intervenišemo”, dodao je.

Na pitanje hoće li mijenjati zakon kako bi bila oslabljena uloga gradonačelnika rekao je kako će biti uvedeni određeni propisi da bi se napravile efikasnim lokalne zajednice i da će to biti univerzalno.

“Treba da se razriješe neke procedure, da ne bi bilo zastoja i da lokalne zajednice ne bi ispaštale. Mislim da će određene odredbe o zakonu o lokalnoj samoupravi u smislu bržeg djelovanja da ako neko ne dobije većinu za šest mjeseci, onda je da date skupštinskoj većini da izvrši određene procedure za neka od tih pitanja. Ako se ne odobri novac za finansiranje grijanja na primjer, i ako gradonačelnik u Doboju neće da dozvoli da budu povećana, onda će skupština biti ovlaštena da donese odluku”, objasnio je Dodik u intervjuu za N1.

Također, upitan da prokomentariše Pravdu za Davida rekao je da je to pitanje za Tužilaštvo i da on nije nadležan.

Nakon ovih pitanja uslijedila je rasprava voditeljice N1 Emelen Burdžović Slipičević i člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Na pitanja u vezi sa Stanivuković Dodik je odgovarao sa “imate li ozbiljno pitanje, pustite me”, zatim “dosadni ste s tim pitanjem, dajte nešto pametnije”.

“Mene ne interesuje Stanivuković, neću da ga podržim, nije moj gradonačelnik, ja živim u Laktašima. Mi smo dobili izbore, pobijedili smo u 45 opština u BiH, 42 opštine u RS, u pet gradova u RS smo pobijedili”, izjavio je te tu rečenicu ponavljao skoro do kraja emisije na svako pitanje voditeljice N1.

“Možete prekinuti emisiju samo”, uslijedila je izjava Dodika nakon čega je ubrzo bila i prekinuta, uprkos navodima voditeljice N1 kako vrijeđa i nju i ljude u BiH svojim stavom i takvim ponašanjem.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79