Dodik poručio Tačiju: Nemoj spominjati RS!

Predsjedavjući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju da prestane spominjati Republiku Srpsku i da kritički govori o njoj, jer ovaj entitet nije imaginaran, već je realnost.

Na izjavu Tačija da “neće Republiku Srpsku na Kosovu”, Dodik je na plenarnom sastanku samita Brdo-Brijuni u Tirani odgovorio Tačiju da prestane spominjati RS, jer je ona ustavna kategorija, potvrđena u Dejtonu, da ima Ustav i teritorij.

– Nemoj da spominješ RS. Ako će ti biti lakše, evo da ti kažem – RS nema nikakve teritorijalne pretenzije prema Kosovu, jer je Kosovo u Srbiji – rekao je Dodik Tačiju.

Podsjetimo, predsjednik Kosova otkazao je jučer učešće na zajedničkom ručku predsjednika šest država zapadnog Balkana poslije završetka samita Brdo-Brijuni u Tirani zbog Dodikovog prisustva.

(VIDEO) Kamere su snimile: Hašim Tači odbio da se rukuje s Dodikom

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79