Dodik poručio Vulinu: Brate, dobro došao u klub sankcionisanih, sada će ti biti lakše

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik osudio je uvođenje američkih sankcija direktoru Bezbjednosno-informativne agencije Srbije Aleksandru Vulinu, komentarišući da su one znak da je radio i radi u korist svoje države i srpskog naroda.

Dodik je rekao da su sankcije nagrada za njegov patriotizam i istrajanost u očuvanju prijateljskih odnosa sa Rusijom i ruskim narodom.

“Svako ko je neutralan na današnjoj globalnoj političkoj sceni i nije stao na stranu američkih interesa, za SAD je neprijatelj. Aleksandar Vulin je za SAD ‘kriv’ jer je ostao prinicipijelan i izričito protiv uvođenja sankciji Rusiji zbog rusko-ukrajinskog sukoba” kazao je Dodik za Srnu na pitanje da prokomentariše sankcije koje je američko Ministarstvo finansija uvelo Vulinu.

Dodik dodaje da je to ta tzv. američka demokratija o kojoj slušamo od Michaela Murphya (američkog ambasadora u BiH op.a) i sličnih njemu.

On je podsjetio da je i sam pod američkim sankcijama, jer je RS bila protiv uvođenja sankcija Rusiji i zastupala neutralan stav te da se zbog toga osjeća “veoma dobro”.

Doodik je kazao i da “su u američkim obrazloženjima o uvođenju sankcija uvijek navedeni razlozi koji nemaju veze sa zdravom pameću da bi se prikrila stvarna istina sankcionisanja Srba, a to su ucjene, pritisci i zaštita vlastitih interesa silom i prijetnjom”.

Dodik je istakao da oštro osuđuje politiku sankcija i pritisaka i daje punu podršku Aleksandru Vulinu i njegovom daljem radu.

“Mi, Srbi jesmo mali narod, ali izuzetno ponosan i nikada nećemo biti predmet ucjena i tuđih interesa. Kao političkim predstavnicima Srba na prvom mjestu su nam upravo interesi i budućnost našeg naroda, kao i Republike Srpske i Srbije. Brate, dobro došao u klub sankcionisanih, sada će ti biti lakše”, poručio je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79