Dodik prelomio nakon otkrivanja šokantnih fotografija: Daliboru Pavloviću dao rok da podnese otkaz

Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora je uspio u nečemu što rijetko kome polazi za rukom. Uspio je toliko razljutiti svog stranačkog šefa Milorada Dodika da mu je ovaj naredio da danas do 12.00 sati podnese neopozivu ostavku.

Inače, malo kada neki od čelnika bilo koje stranke zatraži podnošenje ostavke od nekog člana, bez obzira na brojne afere koje gotovo svakodnevno izlaze na površinu. Zaista se rijetko desi da neko u BiH podnese ostavku, čak i kada mu se sudi. Međutim, Pavlović je, očigledno, otišao predaleko.

Podsjećamo, u javnosti su se pojavile fotografije gradonačelnika Prijedora kako se drogira tabletama, povraća i spava obeznanjen u toaletu. Navodno je uzrok svemu neuzvraćena ljubav. Na kraju je Dodik bio primoran da zatraži njegovu ostavku.

(FOTO) Procurile uznemirujuće fotografije: SNSD-ov gradonačelnik Dalibor Pavlović se drogira?

– Očekivao sam da ću kao predsjednik stranke, koja Vas je zajedno sa građanima Prijedora dovela do mjesta gradonačelnika, čuti ili pročitati jasan demanti na sadržaje koje posljednjih dana možemo da vidimo u javnosti, a nisu dostojni funkcije koju obavljate, ni godina koje imate. Pošto je izostalo Vaše jasno ograđivanje od sadržaja koje je javnost mogla da vidi, a koji nisu dozvoljeni ni sa stanovišta javnog morala ni pravila ponašanja koje SNSD njeguje, u obavezi sam da Vas pozovem da odstupite s funkcije koju obavljate, napisao je Dodik u “katil fermanu” upućenom Pavloviću, naglašavajući kako je gradonačelnik Prijedora izgubio autoritet i ugled među sugrađanima, piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79