Dodik prešao u “pjesnike”: Sunce izlazi na istoku, Zemlja se okreće oko Sunca, opozicija u RS-u…

Dodik prešao u “pjesnike”: Sunce izlazi na istoku, Zemlja se okreće oko Sunca, opozicija u RS-u…


Mrziti Milorada Dodika nije politika, to je odraz frustracije činjenicom da vas pobjeđujem toliko dugo, provocira Dodik, piše Oslobođenje.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik danas je baš aktivan na društvenim mrežama. Nakon što je zaprijetio da neće odustati od svojih zahtjeva za odlazak Christiana Schmidta sa pozicije visokog predstavnika, kao i stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, čak i kada budu otvoreni pregovori sa EU, nastavio je “udarati” po opoziciji i RS-u.

Na njegovu sreću, ovako razjedinjena opozicija, koja se više bori među sobom, negho protiv aktuelne vlasti, Dodiku umnogome olakšava posao na dobijanju izbora. Upravo je to ono što i Dodik ističe u svojoj poruci.

– Neke stvari se prosto nikada ne mijenjaju.

Sunce izlazi na istoku, Zemlja se okreće oko Sunca, gubitnici iz opozicije mrze mene i sve što radim.

I možda se nekada dese čuda, Borac osvoji Ligu šampiona, BiH pobijedi na Evroviziji, ali njihova mržnja ostaće trajna. Moram priznati, uspjeli su uspostaviti jasnu disproporciju – što je njihova mržnja veća, broj osvojenih glasova je manji.

Posljednji motiv za izlive mržnje i demonstraciju neznanja je usvajanje Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH. Kako i gdje ovi nesrećnici u njemu vide prenos nadležnosti, Bog će ga znati.

Za mene kao političara je dobra okolnost kad imam opoziciju kakvu imam. Međusobno posvađana i bez ikakvog plana i programa, osim mržnje prema meni, ne predstavlja nikakav izazov u političkoj areni.

Mnogi političari koji ne misle o svom narodu i nemaju viziju dalju od mandata bili bi zadovoljni zbog toga. Ovako, dijelim razočaranje velikog broja Srba u Republici Srpskoj zbog toga na šta nam liči opozicija. Mrziti Milorada Dodika nije politika. To je odraz frustracije činjenicom da vas pobjeđujem toliko dugo. Dame i gospodo iz opozicije, nijednim zakonom koji SNSD usvoji Republika Srpska ne slabi, nego jača. Da nije tako, ne bi bilo tako glasno vaše ćutanje kada Schmidt nasrće na nas i mene lično ili sramotni vaši zahtjevi i očekivanja od stranaca da vas dovedu na vlast kada to već neće srpski narod na izborima.

Republika Srpska je najveći uspjeh srpskog naroda u zadnjih 40 godina. Najveći dio njene istorije ona za mene glasa da je vodim. To je zato što ljudi znaju da sam spreman da trpim i sankcije, i pritiske, i prijetnje i da nikada i ni po koju cijenu neću odustati od svetinje srpskog nacionalnog interesa – naše Republike Srpske, poručio je Dodik opoziciji.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija