Dodik: Prije bih otišao u zatvor nego priznao da se u Srebrebnici desio genocid

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ponovo je negirao genocid, a kazao je da bi prije otišao u zatvor nego ga priznao.

“Apsolutno bih prije birao da idem u zatvor nego što bih priznao nešto što se nije desilo, a to je navodni genocid u Srebrenici. Ta priča o navodnom genocidu je postala aktuelna 2002. godine, sedam godina nakon događaja. Odjednom se sve oko toga aktualizuje i sada se sve zna. Istina je jedna da genocida nije bilo”, izjavio je Dodik za Srpski Telegraf.

On je još kazao da je izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za Srebrenicu, kojoj je predsjedavao Gideon Grajf, već mnogo toga promijenio, da ga treba sistematizovano koristiti i da je istina jedna, a to je da genocida nije bilo.

Dodik na ovaj način ponovo krši Krivični zakon BiH, posebno odredbe zabrane negiranja genocida, nametnute od visokog predstavnika Valentina Inzka.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79