Dodik: Protiv sam granica koje Komšić zamišlja u svojoj glavi

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) poručio je kako je protiv “granica koje Željko Komšić zamišlja u svojoj glavi”. To je bila njegova reakcija nakon što je Komšić izjavio da je Dodik evidentno aktivan u destabilizaciji regije i projektu prekrajanja granica.

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića da Srpska pravoslavna crkva (SPC) “sve što radi u Crnoj Gori ima politički karakter i da Dodik radi na destabilizaciji regiona i prekrajanju granica”, Dodik je rekao da je protiv onog regiona koji Komšić zamišlja u svojoj glavi.

“Ja sam protiv i granica koje Željko Komšić zamišlja u svojoj glavi. Valjda tu nema ništa problematično”, rekao je Dodik.

Međutim, evidentno je, kaže Dodik, da i Komšić i lider SDA Bakir Izetbegović u posljednje vrijeme koriste kao sredstvo napad na SPC, koju karakterišu kao “lošu zato što ne mijenja svoj narod”.

“To bi jednako bilo kao kada bih ja rekao da je Islamska vjerska zajednica loša zato što ne mijenja Bakira Izetbegovića i njegovu političku strukturu. Ali to su sve gluposti i jedno i drugo”, naveo je Dodik.

On je napomenuo da crkve i vjerske zajednice imaju svoj život i treba da im se dozvoli da rade na najbolji mogući način, ne ugrožavajući druge.

Dodik je istakao da ono što imaju SPC ili Katolička crkva u BiH može da ima i Islamska zajednica, a ne da Islamska zajednica ima neka specijalna, eksluzivna prava, koja, naravno, nikada neće biti dozvoljena u BiH.

Komšić: Dodik učestvuje u projektu prekrajanja granica i destabilizaciji

“Sve što Komšić i Izetbegović u posljednje vrijeme čine i pokušavaju da se raduju svemu što ide protiv Srba i Republike Srpske – to nije politika koja može da uspije u BiH. I dalje mislim da je jedini način da se u BiH mirno raziđemo i da gradimo kao nezavisne države, zasebno, dobre prijateljske odnose, u čemu će međunarodna zajednica biti dodatna garancija da ne dođe do bilo kakve eventualne nestabilnosti”, rekao je Dodik.

On smatra da je to najbolje dugoročno rješenje.

“A ovo ovako, da nas drže u tom bosanskom loncu u političkom smislu, očigledno da tamo ne možemo svi da stanemo, da se svarimo. Mene guraju godinama da upadnem u taj lonac, a ja ne upadam i to je njima osnovni problem”, rekao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se ni Srbija, niti Republika Srpska, ne miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore, ali da neće blagonaklono gledati da se šikanira srpski narod u Crnoj Gori.

“Crna Gora je nezavisna država, ali svakako oni moraju da znaju da mi nećemo gledati blagonaklono na to da se srpski narod tamo šikanira, da im se ne dozvoljava da očuvaju svoj identitet i da je srpski identitet problem broj jedan za Mila Đukanovića i njegovu političku garnituru”, rekao je Dodik u Beogradu novinarima, nakon susreta sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Komšić najavio kandidaturu za Predsjedništvo!

Dodik je naveo da je zajednička ocjena na današnjem sastanku u Beogradu da je važno da je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija prošlo mirno i da u tom pogledu treba nastaviti sa obavljanjem svakodnevnih poslova koj su vezani za srpski narod.

On je dodao da je bilo riječi i o temi u vezi sa reakcijom grupacije oko crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića koji uporno, kaže Dodik, pokušavaju prikazati da su Srbi taj remetilački faktor.

“Gotovo sve vrijeme njegove vladavine Srbi su bili tamo nacija drugog reda, kojoj su onemogućavani poslovi, kojima nije dozvoljeno da koriste javne resusre i mnogo šta drugo”, rekao je Dodik.

Komšić poručio Čoviću: BiH će kad-tad biti građanska država, nećemo izdati one koji su dali život za nju

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79