Dodik: Protiv sam nezavisne RS ako to znači sukob, dokazali smo da smo bolji od FBiH

Lider SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su njegove izjave uvijek usmjerene na očuvanje mira i da niko u Republici Srpskoj ne želi da vodi političke procese koji bi rezultirali nasiljem.

On kaže kako treba razgovarati o Bosni i Hercegovini, o svim pitanjima i mogućnostima.

“Jedina nemogućnost jeste da bude sukoba u BiH. Ja sam i protiv nezavisne Republike Srpske ako to znači sukob. Za Republiku Srpsku kao samostalnu državu jesam ako ćemo do toga doći političkim procesom. A doći ćemo i to je ono što smeta ovima u Sarajevu koji pokušavaju svoje probleme u kantonima i cijeloj Federaciji koje se tiču i borbe sa pandemijom i nesposobnosti da nabave respiratore, vakcine… da prebace nama”, kazao je Dodik u razgovoru za Srnu.

Dodik: Protiv sam nezavisne Republike Srpske ako to znači sukob

On je naglasio da RS nije briljantna, ali da je pokazala je svoju sposobnost da može transparentno da nabavi respiratore, vakcine i svu medicinsku opremu.

“Vakcinisali smo procentualno više ljudi nego u Federaciji. Transparentno smo nabavili respiratore i medicinsku opremu. Učinili smo sve što smo mogli da zdravstvenim radnicima omogućimo sve uslove za borbu protiv koronavirusa. Što nije slučaj u Federaciji. I sad najednom dajte Milorada Dodika”, rekao je lider SNSD-a.

Kritikovao je bivšeg člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

“Umjesto da se o značajnim pitanjima za Republiku Srpsku okupe sve političke strukture u RS, pa i Mladen Ivanića, on uvijek kada dođe do problema na relacija Banja Luka – Sarajevo staje na stranu Sarajeva. Kao i Branislav Borenović. Mirko Šarović i njihova cijela bolumenta”, izjavio je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79