Dodik prvačićima donira maske sa grbom Republike Srpske!

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, u saradnji s Upravom Civilne zaštite RS, podržao je inicijativu da za sve prvačiće u Republici Srpskoj budu izrađene zaštitne maske, koje su spremne i biće dostavljene svim školama u Republici Srpskoj prije početka školske godine.

Riječ je o Dodikovoj donaciji, a maske sa grbom Republike Srpske biće podijeljene u nastojanju da se širi svijest o potrebi zaštite najmlađih školaraca.

“Želimo da u vrijeme epidemije širimo osjećaj odgovornosti. Vjerujemo da će to njima biti interesantno jer se na svim maskama nalazi grb Srpske. Vjerujem da će ih koristiti za zaštitu svog i zdravlja njihovih roditelja, nastavnika i svih zajedno”, rekao je Dodik.

On je zahvalio Republičkoj upravi Civilne zaštite koja je pomogla u realizaciji ove ideje.

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović rekao je da je po ideji srpskog člana Predsjedništva BiH ova uprava, u saradnji sa “Sana Lineom” iz Kozarske Dubice uspjela da uradi zaštitne maske za sve prvačiće.

On je naveo Novitović da će 10.000 zaštitnih maski biti dostavljeno za školama za 206 škola prema spisku koji je dostavilo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

“Maske mogu da se peru, pamučne su i ekološka boja je na njima. Najbitnije je da se i u svijesti djece izgradi odgovornost. Ovo je primjer da zajedničkim snagama moramo djelovati u svim aktivnostima za sprečavanje širenja virusa korona u Republici Srpskoj”, naglasio je Novitović.

U osnovne škole upisano je 9.099 prvačića, a najviše ih je u Osnovnoj školi (OŠ) “Branko Radičević” u Banjaluci, gdje će prvi razred pohađati 239 đaka, dok je u OŠ “Josif Pančić” u Kozici, opština Oštra Luka, upisan samo jedan prvačić prenose Nezavisne.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79