Dodik: Razvijamo savremene snage policije

Član Predsjendištva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kazao je danas prilikom svečanog postrojavanja Jedinice žandarmerije u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke, govorio je formiranju ove jedinice.

“Žandarmerija je operativna jedinica koja se može upotrebljavati vezano za izazove i mobilna je, nije stacionirana. Razvijamo savremene snage policije i u tom pogledu su nam uzori oni što vidimo na Zapadu. Ono što je meni važno jeste da sam na mnogim mjestima u Republici Srpskoj dobio dobre poruke, da ne kažem pohvale, za način na koji se organizuje ovo jer to ljudima unosi osjećaj sigurnosti i to je nešto što je nama važno”, kazao je Dodik.

Poručio je da će razmatrati i čekati priliku kada je u pitanju formiranje rezervnog sastava policije, navodeći da to nije izvan Dejtonskog sporazuma nego je limitirano materijalnim sredstvima.

Kazao je da RS-u institucije Bosne i Hercegovine nisu potrebne i da je “BiH napravljena da bude smetnja, a ne da bude od koristi RS”.

Kako je naveo, dolazi vrijeme kada će se morati obaviti dijalog.

“Mi nismo protiv dijaloga, ali imamo jasne stavove”, poručio je Dodik.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović kazala je danas prilikom svečanog postrojavanja Jedinice žandarmerije u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke, kako je to veliki iskorak u jačanju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

“Ovo radimo za budućnost Republike Srpske. Veliki je iskorak u jačanju našeg Ministarstva unutrašnjih poslova. Voljela bih da nikad niko ne mora da upotrijebi silu i oružje, voljela bih da gradimo bolnice a da nemamo bolesnih ljudi, ali nažalost svijet je drugačiji”, istakla je te dodala, prenosi N1.

 

Žandarmerija – nova snaga MUP-a Srpske

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79