Dodik renovira nove prostorije za smještaj potpredsjednika RS-a

Potpredsjednici entiteta Republika Srpska Ćamil Duraković i Davor Pranjić uselit će uskoro u nove, renovirane prostorije koje se nalaze u staroj zgradi Vlade RS-a, sadašnjem Vijeću naroda RS-a.

Dok u Federaciji BiH predsjednik i potpredsjednici obnašaju dužnost sjedeći u istoj zgradi – Predsjedništvu BiH, to nije slučaj u manjem bh. entitetu.

Ćamil Duraković ranije je izjavio da su uvjeti za rad skoro nikakvi, s obzirom na to da on i cijeli kabinet (pet osoba) sjede u dva mala ureda što je poniženje ne samo za njih već i za cijele narode Bošnjake i Hrvate koji su po ustavu ovog entiteta “konstitutivni i ravnopravni”.

– Dobili smo nove prostorije koje se trenutno renoviraju, a u koje ćemo preseliti za mjesec – kazao je za Faktor Duraković.

Govori da su on i Pranjić razgovarali o ovome sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom te da Dodik nije imao ništa protiv Palate pravde.

– Međutim, navodno član Predsjedništva iz reda srpskog naroda koristi drugi sprat Palate i to je onda objektivno malo prostora za sve nas.

Stoga nam je obećao da će renovirati kompletan sprat zgrade u kojoj smo sada. Uskoro ćemo, nas dvojica potpredsjednika, dijeliti treći, obnovljeni, sprat. To je adekvatno i sasvim prihvatljivo – kazao je za Faktor Duraković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79