Dodik: Republika Srpska mora da bude ojačana

Republika Srpska je istorijsko dostignuće naroda i ona ne smije da bude izgubljena, ona mora da bude ojačana, poručio je večeras kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik na predizbornoj tribini u Prijedoru.

“Ne može neko da dođe ovdje i upravlja našim životima, a da nisu nas pitali o tome”, naglasio je Dodik.

On je podsjetio na poruku lidera SDA Bakira Izetbegovića da “ko neće da živi u BiH neka ide, ali mora da zna samo ono što može ponijeti je zemlja na cipelama”.

“Malo su napredovali, ranije su govorili ‘zemlju na opancima’. Poručujem da ćemo jednog dana otići sigurno, ali da ćemo odnijeti 49 odsto BiH”, istakao je Dodik.

On je dodao da se zbog toga “neće ulaziti u novi sukob i rat, već da će to biti politički izgrađeno jer je ovaj narod pokazao da ne želi nikakvu patnju nikome”.

Dodik je rekao da su on, kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i svi iz SNSD-a najbolja politička ponuda.

“Nećemo dozvoliti da se gradi više BiH na teret naših prava”, rekao je Dodik.

On je ponovio da BiH može da bude ustavna onako kako piše u Ustavu BiH ili je neće biti.

“Ja kako vidim neće je biti, a ono što će sigurno biti je Republika Srpska”, naglasio je Dodik.

On je dodao da, ipak, “nezavisnost nije lopta da je šutneš, već da je to proces”.

“Ne želimo BiH u kojoj će smatrati da je Republika Srpska grešna i da kao takva treba da nestane. Mnogi pričaju da trebamo dijalog, naravno da trebamo razgovarati, ali kao i svaki proces ima svoje trajanje. Ako vidite stalno nastojanje da vas omalovaže kao narod, da vam otmu istoriju, da vas preglasaju, da vas potčine i da vam danas kažu `ako vam ne valja – idite`, nećemo otići”, poručio je Dodik.

On je naglasio da u Republici Srpskoj postoji stabilnost institucija i da to ne treba izgubiti.

“Mi smo tim, mi smo ekipa i jedini izbor ovdje, mi ćemo znati naći mjeru i očuvati i steći nove prijatelje, a zahvaljujući nama jedna mala zajednica sa milion i sto hiljada ljudi koja se zove Republika Srpska još je na geostrateškim i političkim kartama regiona i svijeta. Da nije bilo nas ona bi bila izbrisana kao gumicom i mi nećemo to da dozvolimo”, poručio je Dodik.

On je pozvao Prijedorčane da njihov izbor bude SNSD i Republika Srpska.

Velika podrška ukazuje da će Prijedor biti na našoj strani
Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik očekuje da Prijedor i na predstojećim izborima bude na strani ove stranke, koja je u ovom gradu rješavala mnoge životne probleme građana.

“Ovo je grad SNSD-a i uvijek dolazim ovdje sa velikom ljubavlju. Očekujem da ovaj grad i ovaj put bude na našoj strani. Podrška koju vidimo večeras najbolje govori o tome”, rekao je Dodik novinarima uoči večerašnje centralne predizborne tribine SNSD-a u Prijedoru, prenosi Srna.

On je napomenuo da SNSD u Prijedoru rješava mnoge životne probleme građana.

“Mogu da kažem da ćemo to da nastavimo i želim da zahvalim svima koji su nam dali povjerenje u ovom divnom gradu”, rekao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je novinarima da ova stranka u Prijedor dolazi sa obrazom, budući da je mnogo toga učinjeno za ovu lokalnu zajednicu.

“Upravo smo danas položili kamen-temeljac da naša djeca ne bi čekala za mjesto u vrtiću. Radimo i mnoge infrastrukturne i komunalne projekte, što ćemo i nastaviti. Mi volimo Republiku Srpsku, svaki njen grad i opštinu i sigurna sam da to naši građani prepoznaju. U ovu pobjedu idemo sa našim narodom”, rekla je Cvijanovićeva.

Nosilac liste SNSD za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici jedan Dragoslav Kabić poručio je da grad Prijedor ide u još jednu veliku pobjedu SNSD-a.

“Večerašnja predizborna tribina je dokaz da SNSD, kako u gradu Prijedoru, tako i u Republici Srspkoj, vodi ispravnu politiku. Imamo podršku naroda i nadamo se da ćemo 2. oktobra slaviti veliku pobjedu”, rekao je Kabić.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Dražen Vrhovac rekao je da je večerašnja podrška građana na predizbornoj tribini jasna potvrda podrške Prijedorčana i da je njima jasno ko štiti Republiku Srpsku.

“Prijedor je rekao DA SNSD-u. DA za Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva i DA za Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske”, rekao je Vrhovac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79