Dodik: Rezolucija o Srebrenici je istorijska nepravda prema Srbima

Foto: Dodik/CH

Rezolucija o Srebrenici poslužiće prije svega muslimanima u BiH da nas natjeraju na moralnu diskvalifikaciju, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, gostujući u emisiji Takovska 10 RTS-a.

Dodik je ocijenio da se proteklih 35 godina završava sa ovim sramnim dokumentom koji treba da odredi narednih 35 godina.

Dodao je da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov tim uložili veliki napor.

– Vučić je otišao nekoliko dana ranije u Njujork da razgovara sa našim prijateljima. Dobio je blagoslov patrijarha srpskog Porfirija. Srpska pravoslavna crkva razumije da je to ne samo politička nego i istorijska nepravda prema Srbima – rekao je Dodik.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz New Yorka, gdje je danas imao seriju sastanaka u Ujedinjenim nacijama pred sjednicu Generalne Skupštine o rezoluciji o Srebrenici.

Vučić je na početku obraćanja rekao da slijedi sastanak sa ruskim predstavnikom, a potom i predstavnicima Alžira i Egipta.

“Večeras imam večeru sa našim kineskim prijateljima. Sutra imamo mnogo događaja. Ovdje radimo svoj posao koliko možemo, uprkos teškoćama i naporima. Dobili smo podatke, biće razočaravajućih vijesti po pitanju stava nekih država od kojih nismo očekivali da nam zabiju nož u leđa. Očekivali smo pritiske i promjene stavova”, rekao je on.

“Imaću mnogo sastanaka, a u četvrtak ćemo da se borimo svi zajedno. Ujutru će se naći nas nekoliko predstavnika u hramu Svetog Save, vjerujem da će biti i patrijarh i izreći će nam besjedu i reći šta misle. Ono što je sigurno je da ćemo da se borimo. Znam kolika je sila koja nam prijeti i koliko su veliki i snažni, a mi ćemo dati sve od sebe i suprotstavit ćemo im se jače nego što su mislili”, rekao je Vučić i dodao:

“Paradoks je da će Nijemci da otvore raspravu o tome. Da nam poslije Prvog i Drugog svjetskog rata da nam Njemačka sudi uvodnim obraćanjem… Ja ću da im odgovorim. Vidim da neki pričaju već šta će raditi sljedeće vlasti, pošto hoće da budu marionete. Ja neću da pristanem na to, niti se borim za očuvanje fotelje. Ja se borim za Srbiju, kao i svi ljudi ovdje, i hvala ogromnom timu ljudi”, rekao je Vučić.

Vučić dodaje da su vrlo prljavu ulogu u svemu odigrali crnogorski amandmani, i da je to rađeno po nečijem nalogu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79