Dodik riga vatru: BiH je nesređeno društvo, a Banja Luka je srpska i pripada Srbima

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik održao je konferenciju za novinare u prostorijama Sekretarijata Glavnog odbora SNSD-a. Osvrnuo se na jučerašnji zajednički sastanak lidera SDA, SBB-a i DF-a, ponovo je poslao opasne poruke i stao u odbranu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Prošle su reakcije na udruženi poduhvat Izetbegovića, Komšića i Radončića koji je očigledno bio napad na nas. To je masovno činio visoki predstavnik i sada to čini Ustavni sud. Ustavni sud donosi odluke mimo Dejtona, a sada ruše i donose odluke mimo Dejtona. Napad na Srbiju je napad na njegovog predsjednika i napadom se pokušava urušiti samo zato što je RS stabilna – rekao je Dodik.

Dodao je da Banja Luka više pripada Vučiću i da ga narod podržava više nego ikad. Kaže i da Banja Luka nije šeher i nikad neće biti šeher.

– Banja Luka je srpska i pripada Srbima. Ona više pripada Vučiću nego Bakiru Izetbegoviću. U muslimanskom Sarajevu vlada sećijska politika i oni smatraju da smo mi u RS politička nedonoščad – kazao je Dodik i dodao:

– Njihova politika jeste nastavak Islamske deklaracije Izetbegovića. Ta politika jeste da posjeta Aleksandra Vučića Srebrenici prođe nezapaženo od organa tužilaštva i suda i da se oni pozivaju na to da se prema Srbiji preduzmu represivne mjere. Vučić je svojim nastupom u Beogradu pokazao da želi mir u regionu i da je RS faktor mira u regionu. Imao je državnički stav da se očuvaju mir i stabilnost u regionu. On se brine o situaciji u RS i njenom položaju u BiH. U tom pogledu jasan je iskaz njegovog opredjeljenja da treba raditi u okviru institucija, ali to nije dovoljno. Oni hoće da govore šta treba raditi predsjednik Srbije – rekao je Dodik.

On je rekao da RS ne planira secesiju i da o tome nema govora u ovom entitetu, ali da mnogi u svijetu smatraju kako je BiH propala država s čim se i on slaže.

– Mnogi smatraju da je BiH propala. Na sve načine pokušavaju pokazati da RS remeti mir. Vidljivo je da su se na medijskom planu pojavile voštane figure i da se referiraju na ovu situaciju. Dakle, mislim da je BiH nesređeno društvo – rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79