Dodik: RS ima odgovor na sve opstrukcije iz Sarajeva, u NATO nećemo

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je kako će Republika Srpska imati odgovor “na sve opstrukcije iz Sarajeva” i da BiH neće ući u NATO sve dok se o tome pita i SNSD.

U intervjuu za ATV Dodik je ponovio kako neće pristati na ulazak BiH u integracije, iako “sarajevski političari” time uvjetuju formiranje Vijeća ministara.

Kaže i da ga ne čudi mnogo to što lider SDA Bakir Izetbegović prijeti da će partnere, možda, potražiti u SDS-u i PDP-u, i što u tim strankama takve izjave prihvataju raširenih ruku.

– Evo ih tamo, sjede s njima, gluvare već četiri godine, ništa ne rade. U prvoj godini su, kao, nešto najavljivali, a onda su tri godine sjedili. Napravili su ozbiljnu štetu – rekao je Dodik.

On poručuje kako će Narodna skupština RS “staviti tačku” na mnoge priče koje potežu, kako političari iz Federacije BiH, tako i međunarodna zajednica.

– Jedna od njih je i ona o bonskim ovlaštenjima. Neka od tih pitanja će biti sadržana i u političkoj platformi koju će SNSD predložiti parlamentu RS. Glavni odbor stranke će platformu razmatrati već 18. septembra – kazao je Dodik.

Povodom toga što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić otišao u London da bi prisustvovao spomenu bivšem visokom predstavniku u BiH Paddyju Ashdownu, Dodik kaže da to treba posmatrati i kao neku vrstu provokacije prema Srbima, jer se, kako je naveo, smatra da onaj koji učini neko zlo Srbima treba da bude poštovan s njegove strane.

– Željko Komšić misli da je Ashdown bio važna ličnost. Mi mislimo da je njegov rad bio poguban za cijelu BiH – naglašava Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79