Dodik sa 10.000 KM pomogao klub iz Semizovca nakon slijetanja helikopterom na njihov teren

Gusta sarajevska magla, koja je krajem prošle godine prekrivala naš glavni grad, učinila je jedan niželigaški klub bogatijim za 10.000 KM.

Crna-hronika.info je prva objavila informaciju da je u noći sa 4. na 5. decembar 2018. godine su uposlenici Fudbalskog kluba Ozren iz Semizovca, kod Sarajeva, dobili poziv kojim su obaviješteni da će na njihov stadion “Ešref Pustahija Ešo” sletjeti helikopter. Zbog guste magle, letjelica nije mogla sletjeti nigdje drugo nego na zelenom terenu na kojem svoje utakmice kantonalne lige igraju fudbaleri Ozrena.

U helikopteru, u vlasništvu Helikopterskog servisa RS-a, koji je sletio na fudbalski teren bio je, ispostavilo se, aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Tri sedmice kasnije, 25. decembra 2018. godine, Dodik je potpisao Odluku o interventnom korištenju sredstava tekuće rezerve, kojom se Fudbalskom klubu Ozren dodjeljuje 10.000 KM na ime pomoći za obnovu i adaptaciju stadiona i svlačionica, prenosi Faktor.

– Upravo te noći, kada je helikopter sletio na naš stadion, razgovarali smo sa Dodikom. Obećao nam je pomoć i tako se to sve dogodilo – kazali su za Faktor iz Fudbalskog kluba Ozren, gdje dodaju da njih zapravo niko nije ni pitao za korištenje sportskog terena, odnosno tražio dozvolu za slijetanje.

Helikopter kojim je Dodik sletio u Semizovac nabavljen je prošle godine tako što se Vlada RS-a zadužila za 9,4 miliona KM za njegovu kupovinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79