Dodik šokirao tvrdnjama: Planirana likvidacija mene i Vučića, Osmica je sve trebao organizovat

Dodik šokirao tvrdnjama: Planirana likvidacija mene i Vučića, Osmica je sve trebao organizovat


Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, u novom izdanju podkasta agencije Srna izjavio je da su politički protivnici u Bosni i Hercegovini instrumentalizovali Obavještajno-bezbjednosnu agenciju (OBA) kako bi kreirali operativni plan za njegovu likvidaciju i likvidaciju predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Dodik tvrdi da je Obavještajnu službu, na čelu s Osmanom Mehmedagićem, poznatijim kao Osmica, korištena za likvidacije političkih protivnika koji se suprotstavljaju bošnjačkim interesima.

“Oni su Obavještajnu službu i onog Osmicu (Osmana Mehmedagića) instrumentalizovali dotle da naprave operativni plan likvidacije mene, Aleksandra Vučića i drugih ljudi koji smetaju bošnjačkim interesima”, izjavio je Dodik u podkastu Srne.

Dodik je također govorio o predstojećim lokalnim izborima, izražavajući uvjerenje u pobjedu svoje stranke, SNSD. Istaknuo je da neprijatelji Republike Srpske pažljivo prate izbore kako bi procijenili njegovu političku snagu.

“Dobićemo Banjaluku, Bijeljinu i Teslić. U Istočnoj Ilidži imamo odličnu situaciju. Održaćemo sve opštine gd‌je smo da sada imali pobjedu. Već namještamo ozvučenje za slavlje koje ćemo imati te noći”, dodao je Dodik.

Optimističan je u vezi s rezultatima u Banjaluci, Bijeljini i Tesliću, gdje očekuje pobjedu. Predsjednik je također spomenuo pripreme za slavlje koje planiraju organizovati nakon izbora.

Pored političkih tematika, Dodik je diskutovao i o stanju u medijima, ishodu nedavnih suđenja u Sarajevu te o pritiscima koje Republika Srpska doživljava. Svoje izjave dao je tokom širokog spektra tema koje su obuhvatile i njegov privatni život.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija