Dodik stigao u Sud BiH, ispred zgrade njegovi stranački partneri

Foto: Haris Mulaosmanović/Hayat

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je u Sudu Bosne i Hercegovine, gdje će se u 13 sati, izjasniti o krivici.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dodika i Miloša Lukića, v.d. direktora “Službenog glasnika RS”, za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Foto: Haris Mulaosmanović/Hayat

U opužnici se, između ostalog, navodi da su Dodik i Lukić krivično djelo počinili u periodu od 1. do 9. jula, svjesno, iako su znali da je visoki predstavnik donio odluku kojom se stavlja van snage Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH koji je usvojila NSRS.

U Sarajevo su, kako bi podržali Dodika i Lukića stigli poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić, šef kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, zamjenik ministra odbrane u Vijeću ministara BiH Aleksandar Goganović. Oko zgrade Suda BiH pojačano je prisustvo policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79