Dodik: Svi moramo raditi u interesu radnika i njihovih prava

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim građanima, radnicima i sindikatima 1. maj – Međunarodni praznik rada, istakavši da sve institucije treba da budu maksimalno posvećen zaštiti radničkih prava i unapređenju položaja svih radnika.

“Svi zajedno moramo da radimo u interesu radnika i njihovih prava. Smanjenje nezaposlenosti, otvaranje preduzeća i novih radnih mjesta, sprečavanje odlaska mladih moraju da budu osnovni zadaci svih institucija”, istakao je Dodik u čestitki.

On je istakao da je ponosan zbog činjenice da je Republika Srpska uspjela da zaštiti radnike i njihova prava, te obezbijedi skoro povećanje plata i u ovim teškim i izazovnim vremenima kada se cijeli svijet suočava sa pandemijom i njenim posljedica po ekonomiju, saopšteno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

“Naš zadatak i u predstojećem periodu biće da sačuvamo postojeća radna mjesta i otvaramo nova, da zapošljavamo mlade ljude, stručnjake. Ne smijemo stati u borbi protiv pandemije i posljedica koje ona nosi, već moramo nastaviti dalje jedinstveni i jaki“, naglasio je Dodik.

On je naveo da je “vlast u Republici Srpskoj pokazala da je sposobna da pomogne i u ovim teškim vremenima, a tako će biti i dalje”.

“Želim svima srećan Prvi maj, profesionalni uspjeh i ličnu sreću, i da predstojeće praznike proslavite u krugu najbližih da bi sačuvali svoje i zdravlje svojih najbližih”, naglasio je Dodik.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79