Dodik tražio od Vučića da u razgovore o Kosovu uključi pitanje statusa RS, nije dobio odgovor!

Dodik tražio od Vučića da u razgovore o Kosovu uključi pitanje statusa RS, nije dobio odgovor!


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da se „ne može razgovarati o statusu Kosova, a da se ne razgovara o statusu Republike Srpske“, te je u svom obraćanju u prisustvu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u više navrata povezao bh. entitet sa Kosovom.

– Republika Srpska bi trebalo da ima pravo na isti tretman, jer su to gotovo identične okolnosti. Zato smo Vučiću predočili, napisat ćemo naš stav da nije moguće razgovarati o eventulnom odvajanju Kosova, a da se u tome ne razgovara i o statusu Republike Srpske – rekao je Dodik te dodao da „Vučić ništa nije odgovorio na to“.

Međutim, na samom kraju konferencije za novinare Vučić je, ipak rekao da se radi o osjetljivom pitanju, ali da će Srbija na to odgovoriti.

– Mi ćemo odgovoriti Dodiku i Cvijanović u nedjeljama i mjesecima koje dolaze. Za nas ovo nisu laka i jednostavna pitanja koja je Dodik pokrenuo, ali ćemo sa punom odgovornošću pristupiti pripremi odgovora na ta pitanja – rekao je Vučić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija