Dodik: Treba li da moja djeca pomru i nestanu?

– To je dio američkih napora. Što niste uradili to prije godinu dana. To je sistemsko rješenje. Pustite TI BiH, kada smo ih uhvatili u lopovluku prije nekoliko godina, svi su pobjegli odavde. Tamo sjedi kćerka Svetlane Cenić i ona da određuje ko je pošten, a ko lopov – rekao je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je, komentirajući prijavu Transparency Internationala u BiH (TI BiH) podnijetu Komisiji za odlučivanje o sukobu interesa protiv njega “jer firme u vlasništvu njegove porodice posluju sa državom i primaju značajne podsticaje”, kazao da se radi o sistemskom rješenju i da nema ništa protiv da se provjere poslovi njegove djece.

– To je dio američkih napora. Što niste uradili to prije godinu dana. To je sistemsko rješenje. Pustite TI BiH, kada smo ih uhvatili u lopovluku prije nekoliko godina, svi su pobjegli odavde. Tamo sjedi kćerka Svetlane Cenić i ona da određuje ko je pošten, a ko lopov – rekao je Dodik.

Dodao je da nema ništa protiv da se provjere navodno sporni poslovi.

– TI BiH se bavi politikom. Sve je transparentno, nemam pojma na šta igraju. Tačno je da imaju određeni biznisi u oblasti poljoprivredne proizvodnje, ali to je sistemski zakon. Šta treba, da moja djeca pomru i nestanu, a da Cenićkina mala sjedi i govori ko je lopov u ovoj zemlji. Nema nikakvog lopovluka – rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79