Dodik tvrdi: Mladi se vraćaju u BiH!

Članovi Predsjedništva BiH učestvovali su danas na Diplomatskom forumu u Antaliji.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, je istakao da iako je zapadna Evropa, prije svega Njemačka, zainteresovana za mlade, obrazovane ljude iz BiH i oni masovno odlaze u te zemlje, ipak veliki broj njih, kako tvrdi Dodik, vraća se u Bosnu i Hercegovinu.

Danas su te granice otvorene i danas one djeluju kao usisivač za mnoge naše mlade i stručne kadrove koje umjesto da mijenjaju naše društvo i vrše pritisak na promjene i reforme, lakše se odlučuju da sjednu i odu u zapadnu Evropu jer im se tamo putem interneta nudi idealno društvo u kome samo treba da stignu i tamo ih čeka med i mlijeko, što naravno, nije tačno. Da nije tačno govore mnogi koji se vraćaju i smatraju da u našim društvima mogu da naprave daleko veći uspjeh nego što to mogu da naprave sada na zapadu – rekao je Dodik, prenosi BN.

Govoreći o pandemiji koronavirusa, sva tri člana Predsjedništva naglasili su da je u nabavci vakcina protiv virusakorona zakazao COVAX mehanizam, te su uputili riječi zahvalnosti zemljama koje su pomogle BiH donacijom vakcina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79