Dodik: U BiH je politička kriza. Nismo u sigurnosnoj krizi o čemu svjedoče mirne ulice gradova širom BiH.

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik izjavio je Srni da sva reagovanja koja su uslijedila nakon potpisivanja Ukaza o proglašenju neustavnog Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS kao da su pisane istom rukom ili bar na istom mjestu.

– Niko od uzbunjivača ne navodi koji član Ustava je prekršen, niti koja odredba Dejtonskog mirovnog sporazuma je povrijeđena.

Sva reagovanja su puna praznih fraza i floskula da i ne zaslužuju temeljitu reakciju – rekao je Dodik Srni.

Ugrožavanje mira

Predsjednik entiteta RS je kazao “da jedini koji je u posljednjih mjesec dana izašao iz okvira Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava je Ustavni sud BiH, ali niko od lažnih državobranitelja nije reagovao.”

– Narodna skupština RS morala je da odbrani interese RS i to je i učinila. Sve u skladu s Ustavom BiH i Dejtonskim mirovnim sporazumom. Zastrašivanje građana ugrožavanjem mira i pominjanje devedesetih samo je izgovor za nešto što pojedinci očekuju da će se desiti, a nikako realan presjek situacije u BiH – naglasio je predsjednik entiteta.

Politička, a ne sigurnosna kriza

On je istakao da je BiH u političkoj, a nikako u sigurnosnoj krizi o čemu svjedoče mirne ulice gradova širom BiH.

– Sva pitanja koja su otvorena u BiH su samo i isključivo političke prirode i biće riješena političkim putem. Oni kojima je glava ostala u devedesetim ne zaslužuju da se bave politkom 2023. godine bilo da su u FBiH ili u nekoj od ambasada – poručio je Dodik

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79