Dodik u Bijeljini: BiH nije država i ne može funkcionirati

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da bi BiH možda funkcionirala da je tretirana kao državna zajednica tri konstitutivna naroda i dva entiteta, ali da to ne može jer se želi nametnuti da su Bošnjaci većina koji određuju šta treba, a šta ne treba.

– S obzirom na to da hoće da joj se nametne neka ludačka košulja koja podrazumijeva ‘niste Srbi, niste Bošnjaci, niste Hrvati’ nego ste neki građani u kome su većina Bošnjaci, pa će oni određivati šta treba, zato to ne može da funkcioniše – rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

On je ponovio da BiH nije država i da ne može funkcionirati, već je državna zajednica tri konstitutivna naroda i dva entiteta.

Dodik je rekao da SNSD ostaje na nivou BiH da se ne bi dešavalo kao u nekim ranijim periodima kada su napuštana mjesta, a “utrčavali” neki drugi koji su nanijeli još veću štetu.

– Dakle tu smo, ali kako se radi, šta se radi, vidjet ćemo – rekao je Dodik.

Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, rekao je da će se po povratku iz Rusije susresti sa političkim liderima vladajuće koalicije u RS.

– Vjerujem u narednih desetak dana, krajem iduće sedmice – naveo je Dodik.

Izetbegović: Rizično je udarati na teritorijalni integritet BiH, uzvratit ćemo duplo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79