Dodik: U ovom mandatu neće se glasati o famoznom ANP-u, Izetbegović sporazum neka nosi kući

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas nije razmatralo Godišnji nacionalni plan (ANP) BiH niti imenovanje mandatara za sastav novog Vijeća ministara BiH.

Kako je nakon sjednice kazao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ovakva situacija ništa ne rješava, ističući kako nema potrebe da razgovaramo o ANP-u te da se to “neće desiti”, napomenuvši da put BiH u NATO za RS ostaje neprihvatljiv.

– Bilo je iluzorno očekivati da nastavimo s vanrednom sjednicom Predsjedništva, jer su dva člana Predsjedništva, gospodin Džaferović i Komšić, rekli da će glasati protiv i, naravno, ja sam smatrao da je dobro da se ta sjednica ne održi. Vidjet ćemo na koji način ćemo ići dalje. Ovo je dio koji ide protiv sporazuma koji smo potpisali, tri lidera koji okupljaju većine u Bosni i Hercegovini. Ulazimo u jedan novi zastoj. Sam sporazum vrijedi do 5. septembra, onda ćemo se izjašnjavati o tome – rekao je Dodik.

On je napomenuo kako je s dnevnog reda skinuto 14 tačaka te da to “dovoljno govori” o tome kako je sjednica pripremljena.

– Mislim da nije pristojno da gospodin Izetbegović mlatara svaki dan o nečemu što nije napisano – kazao je Dodik.

On je napomenuo kako ovo “nikako nije kupovanje vremena”.

– Mi nećemo glasati za Godišnji nacionalni plan. Ovo što smo dobili kao prijedlog je zaista vrijeđanje inteligencije, u smislu da s bira Vijeće ministara… To su potpune gluposti, to su igre za malu djecu. Taj isti prijedlog sam jučer dobio od nekih stranaca. Ja nisam protiv toga da oni budu informirani, ali sam protiv da se miješaju u unutrašnje stvari. Vidim kako Bakir govori da neki principi ostaju i poslije 5. septembra, neka ih nosi kući poslije toga – kazao je Dodik.

On je rekao kako se u ovom njegovom mandatu Predsjedništva BiH “neće glasati o tom famoznom ANP-u”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments