Dodik uputio apel DKTP Republike Srpske da bi Bošnjaci mogli izazvati nerede u RS

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, izrazio je zabrinutost zbog navodnih planova Bošnjaka za izazivanje nemira u Potočarima, prema informacijama koje je podijelio MUP RS.

Ove tvrdnje dolaze u svjetlu nedavne depeše upućene DKPT-u koja upozorava na moguće planove za nemire, za koje bi, prema istoj, Bošnjaci optužili Srbe.

Dodik je izjavio da vjeruje kako postoje “takvi umovi” koji bi mogli pokušati organizovati nerede i da će “službe RS” efikasno riješiti ovu situaciju, te da se ne bi trebalo spekulisati dok službe ne završe svoj posao.

“Vjerujem da postoje takvi umovi koji bi pokušali na takav način nešto da spreme, ali u svakom slučaju treba dati priliku tim službama da završe to sve da ne bude nikakvih spekulacija”, rekao je Dodik.

Osim toga, naglasio je potrebu za smirivanjem situacije i preduzimanjem svih potrebnih zakonskih mjera kako bi se osigurala “potpuno bezbjednosno neutralna sredina”.

Dodik je također komentarisao kako Bošnjaci imaju priliku da obilježavaju svoje događaje na prostoru Republike Srpske, dok Srbi navodno ne uživaju ista prava u Federaciji BiH.

Dodao je da napadi iz Federacije BiH koriste globalne osude prema Srbima kako bi “napravili problem”, implicirajući da postoje oni koji žele iskoristiti trenutnu situaciju za izazivanje nemira.

“A napadi iz Federacije BiH da se sve iskoristi i napravi problem, a pogotovu sada, u uzletu opštih osuda prema Srbima na globalnom nivou od njihovih saveznika, očigledno neki žele da iskoriste, pa i ti koji imaju namjeru da to urade”, izjavio je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79