Dodik: Vojna vježba na Manjači nije bila ništa posebno, uskoro stiže vojska Srbije

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da vojna vježba američke vojske i Oružanih snaga BiH na Manjači “nije bila ništa posebno, ali je očigledno da su neki iz Sarajeva pokušali da od toga naprave veliku pompu”.

Istakao je da “niko od političara iz Republike Srpske nije bio tu, niti je trebao da bude”. S druge strane, dodao je, političari iz Sarajeva nisu se libili da dođu, i kako kaže Dodik, “paradiraju” na Manjači. On je dodao da to nije pomoglo nikome, pa ni njima.

“Mislim da su trebali da ostave vojsku da radi svoje poslove, za šta je ona i zadužena, a ne da ovaj način, polarizaciju, koja je ionako jasna u BiH, još više pojačavaju. Cijenim da je bilo nepotrebno, ali njihov je problem. Njihova zajedljivost, njihov pokušaj da nešto uslovljavaju”, rekao je Dodik.

Dodao je da, ako nije bio svaki član Predsjedništva, nije trebao niko da bude.

“U svakom slučaju mi ćemo o tome razmisliti. Čeka nas Vojska Srbije, koja će na Manjaču doći da održi vježbu i vjerujem da će svi iz Republike Srpske biti na toj vježbi”, naglasio je Dodik, prenio je RTRS.

Podsjetimo da je na Manjači održan dio vojnih vježbi američke vojske i Oružanih snaga BiH “Brzi odgovor 21”, koja je dio velikih međunarodnih manevara “Branilac Evrope 21”.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79