Dodik: Vojska RS je branila srpski narod na kućnom pragu, ponosan sam

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik oglasio se na Twitteru. Ponovo je slaveći i hvaleći vojsku RS, dosuo so na ranu žrtvama i onima koji su uspjeli preživjeti čizmu ove vojske. Iskrivljujući historijske činjenice, sudske fakte, i pokušavajući predstaviti vojsku RS kao časnu i spasiteljsku, a ne agresorsku, minimizirajući odnosno iz vidokurga izbacujući zločine u Bijeljini, Prijedoru, Sarajevu, Srebrenici, Zvorniku…, Dodik je rekao i to da je “srpski narod u BiH bio primoran da se brani”.

– Ponosan sam što sam bio jedan od poslanika koji je u Skupštini prije 30 godina glasao da se formira VRS. Srpski narod u BiH bio je primoran da se brani na kućnom pragu i odlučio je da odbrani svoj narod i svoja imanja stvarajući VRS, kako ne bi doživio sudbinu iz Prvog i Drugog svjetskog rata od kojih se ni do danas u biološkom smislu nije oporavio. VRS bila je mobilizirajući faktor naroda da se odbrani u nametnutom ratu, koji je odnio mnogo kako vojnih, tako i civilnih žrtava u srpskom narodu – napisao je Dodik.

Onda je po milioniti put ponovio da RS ima državno – pravni okvir zanemarujući činjenicu da je RS entitet u BiH.

Manji.

– Stvorili smo RS, državno-pravni okvir koji nam garantuje slobodu na prostorima koje smo vijekovima naseljavali. U toj borbi, nažalost, najbolji sinovi našeg naroda dali su najvrednije što su imali, svoje živote ili dijelove svoga tijela, što srpski narod i RS nikada ne smiju da zaborave – napisao je.

I tamam kada pomislite da je tu kraj, Dodik iznese još jednu laž.

– Žalim za svim nevinim žrtvama u građanskom ratu u BiH kojih je bilo na svim stranama. Slava VRS i neka živi RS – napisao je Dodik.

U BiH nije bio građanski rat, nego agresija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79