Dodik”Ako nas Srbija napadne, da li mislite da bi srpski vojnici ostali lojalni Oružanim snagama BiH?”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik još jednom je izbjegao priznati da se u Srebrenici desio genocid, nazivajući pokolj nad više od 8.000 Bošnjaka u julu 1995. godine “zločinom”.

Može se reći da je u Srebrenici bilo zločina, što osuđujem, ali ne može se reći da su ga počinili Srbi kao narod, već pojedinci – izjavio je Dodik u intervjuu za repubblica.it

Na pitanje novinara rimskog lista La Repubblica da li će Narodna skupština bh. entiteta Republika Srpska odobriti rekonstituisanje Vojske RS-a Dodik je kazao pojasnio da RS može da ima svoju vojsku i to stoji u Ustavu.

– Ne tražimo ništa novo. Uostalom, čemu služi zajednička vojska u kojoj se zajedno bore Srbi, Hrvati i muslimani? Ako nas Srbija napadne, govorim hipotetički, da li mislite da bi srpski vojnici ostali lojalni Oružanim snagama BiH? Isto važi i za Hrvate – naglasio je Dodik.

Zamjenik ministra odbrane tvrdi: “Većina Srba u OS BiH prešla bi u Vojsku Republike Srpske”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79