Dodikov SNSD nema više 42 općine u RS i tri u FBiH, situacija se promijenila

Centralna izborna komisija je danas objavila nove ažurirane podatke o rezultatima lokalnih izbora koji su se u BiH održali 15. novembra.

U odnosu na rezultate koji su ažurirani prije dva dana, najveća promjena dogodila se u Derventi. Naime, nakon što je prebrojan znatan broj glasova koji su pristigli poštom, kao i od mobilnih i Covid timova, aktuelni načelnik Milan Simić, inače kandiodat SNSD-a, je napravio preokret ispred protivkandidata, kojeg je predložila koalicija SDS-PDP Vlade Kovačevića. Sada Simić vodi sa 330 glasova prednosti i prema nekim procjenama to mu je sasvim dovoljno da proglasi pobjedu.

S druge strane u Ilijašu je i dalje neizvjesno. Akif Fazlić, kandidat SDA, nakon prebrojavanja glasova pristiglih poštom, te od mobilnih i Covid timova, ponovo je u vodstvu ispred kandidata Četvorke Amara Dovadžije. Razlika je u samo 31 glasu u korist Fazluća. S obzirom na sve dosadašnje preokrete u ovoj općini, možda se bolje uzdržati od procjena i sačekati da u potpunosti bude završeno brojanje glasova.

Alija Tabaković, kandidat inicijative “Moja adresa: Srebrenica” smanjio je zaostatak za Mladenom Grujičićem u utrci za načelnika Srebrenice. Prema posljednjim podacima, Tabaković sada zaostaje 1.188 glasova. Međutim, pitanje je da li će uspjeti prestići Grujičića, ali i da li će ovi rezultati brti uopće priznati, ili će biti održani novi izbori, zbog brojnih nepravilnosti koje su počinjene, a u korist Grujičića. Podsjećamo, čak su Tužilaštvo BiH i SIPA imali posla zbog silnih napora da se na nezakonit način namaknu glasovi Grujičiću, prenosi Oslobođenje.

Sve tezultate možete vidjeti na ovom LINKU.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79