Dodikova poruka Konakoviću i Severini: Neka pjevaju jedno drugom `Virujen u te`

Dodikova poruka Konakoviću i Severini: Neka pjevaju jedno drugom `Virujen u te`


Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik, oštro je kritizirao ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedina Konakovića, nazivajući ga “estradnim menadžerom” zbog njegovih stavova o hrvatskoj pjevačici Severini.

Dodik je na društvenoj mreži X izjavio da Konaković “pada na niske grane” ako mu je Severina “oličenje istine” te dodao da razumije da je Srbija opsesija za Konakovića, ali da mu tu ne može pomoći.

“Ako je pjevaljka Severina, koja je slavu stekla u Srbiji, za njega etalon moralnosti i oličenje istine, pao je na niske grane. Istina, slični se sličnima raduju”, napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Dodik je komentirao da Konaković, u svom očaju, možda bi se čak i priklonio Thompsonu samo zato što “sije mržnju protiv Srba”, sugerirajući da su stavovi Konakovića i Severine povezani.

“U svom očaju, Dino Konaković bi vjerovatno stao i na stranu Thompsona, samo zato što je riječ o nekome ko sije mržnju protiv Srba. Zato neka Dino i Severina pjevaju jedno drugom, `Virujen u te`”, naglasio je, između ostalog, Dodik.

On je također citirao vlastitu kćerku koja je izjavila da Severina, koja je ranije napustila Srbiju nakon što su je privremeno zaustavili na granici, “napokon nekom Srbinu rekla ne”.

Ova kritika dolazi nakon što je Konaković reagirao na vijest da je Severini bilo ograničeno kretanje u Srbiji. Konaković je na mreži X naveo da Srbija javnim ličnostima iz BiH i Hrvatske nameće ograničenja samo zato što “govore istinu o genocidu u Srebrenici”.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija