Dodikova realizacija plana: Ovo je prijedlog pasoša RS-a!?

Na sinoć održanoj sjednici Vlade RS-a, kojoj su prisustvovali i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica RS-a Željka Cvijanović, između ostalog govorilo se i o pripremi paketa zakona o novim ličnim dokumentima.

Naime, Dodik je naumio da van snage stavi lične i putne isprave koje izdaju bi. institucije, odnosno one koje se štampaju pod okriljem IDDEEA-e, te da počne izdavati entitetske “papire”.

Nezavisni zastupnik Nebojša Vukanović objavio je fotografiju jednog od mogućih izgleda pasoša kojeg najavljuje Dodik. Umejsto sadašnje plave, Dodikov pasoš bi trebao imati crvene korice.

Na sebi bi imao natpise “pasoš” i “Republika Srpska”, ispisane ćirilicom na srpskom jeziku, te na engleskom jeziku. Na sredini bi trebao biti grb sa ćiriličnom slovima R i S, koji bi bili oivičeni natpisom “Republika Srpska”, ispisanim ćirilicom i latinicom. Na koricama bi se trebao nalaziti i biometrijski čip.

Međutim, pitanje je da li će išta od ovoga biti i realizovano.

Uostalom, ovoj ideji se ne protive samo političari iz FBiH i opozicija iz RS-a.

Čak i u svojim stranačim redovima Dodik je naišao na oponente ovoj suludoj ideji, poput ministra Dragana Lukača, koji je kazao kako bi donošenje novih dokumenata stvorilo brojne probleme stanovnicima RS-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79