,,Dodikova televizija”: Pokrivat će 20 miliona ljudi iz tri centra, prelaze brojne poznate ličnosti

S Une TV potvrdili su za Večernji.hr kako će se na njihovom glavnom kanalu gledati i svjetski poznati muzički show „I Can See Your Voice“ za koji su u toku intenzivne pripreme. Veličanstveni studio, žiri sastavljen od velikih zvijezda regije, kao i natjecatelja, među kojima će biti super talentovani pjevači, ali i oni bez tako sjajnog glasa, pridonijet će vrhunskoj zabavi za cijelu porodicu.

Nova regionalna televizija Una TV s emitiranjem bi trebala početi do kraja ove godine, a i prije početka podigla je dosta prašine u medijskom svijetu zbog brojnih lica koja su najavila svoj prelazak na televiziju koja će svoja studija imati u tri države – Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Najavljeno je kako će pokrivati čak 20 miliona ljudi, a program će se emitirati preko kablovskih operatera. Hrvatski studio već se užurbano gradi u Sky Officeu u zagrebačkom Rudešu.

Središte televizije bit će u Banjoj Luci, a još prije mjesec dana u javnost je procurila informacija kako je Una TV u suvlasništvu Igora Dodika, sina člana predsjedništva BiH Milorada Dodika. Zbog toga je u javnosti dobila ime “Dodikova televizija”, a ubrzo su se pojavila i prva imena koja će naći svoje mjesto u programu. Severina Vučković bi trebala imati svoj talk show, što će biti njen povratak u voditeljsku ulogu nakon više od 30 godina. Podsjetimo, splitska je pjevačica još kao tinejdžerica 1989. s kolegicom Ivanom Banfić vodila emisiju Top Cup.

Drugo ime koje će biti jedno od zaštitnih znakova nove televizije je Ivana Paradžiković, bivša voditeljica Provjerenog Nove TV, koja bi i na Una TV trebala voditi istraživački magazin. Kako neslužbeno doznajemo Una TV će imati dva kanala, onaj opći koji će krenuti do Nove godine, te news kanal, koji bi trebao krenuti početkom 2022.

– Ponosni smo što su nam najveće zvijezde u regiji ukazale povjerenje i prepoznale kvalitetu koju ćemo ove jeseni predstaviti milionima gledatelja. Vjerujemo da će publika uživati u pravom programskom osvježenju, jedinstvenom i originalnom sadržaju, duhovitim, dokumentarnim i informativnim emisijama koje ih ove jeseni očekuju na UNI – poručuju iz UNE.

Premda se najavljivalo kako bi se o detaljima trebalo saznati na prošlosedmičnom Weekend Media festivalu u Rovinju, sve što smo vidjeli je kratka najava programa prije koncerta Bajage i Instruktora. Sudeći po toj najavi uz Ivanu Paradžiković u programu Une TV trebali bismo gledati i Franu Ridjana, Josipa Šarića, Harisa Džinovića, Zdravka Čolića, te glumca Andriju Kuzmanovića, domaćim gledateljima poznatog po ulogama u serijama “Senke nad Balkanom” i “Jutro će promeniti sve”.

Kuzmanović će, doznajemo, na Uni voditi novi game show. Voditeljski debi na Uni će imati i pjevačica Maja Bajamić, koja će s glumcem Stefanom Bundalom voditi sasvim novi reality show, dosad neviđen u regiji. – Veliko mi je zadovoljstvo biti dio te multimedijske platforme. Velika je priča i drago mi je da će se program gledati u drugim zemljama, budući da se nikad nisam ograničavala samo na hrvatsko tržište. Veseli me što ću voditi novi show koji će biti zabavan i poučan – rekla je Maja za Večenji. Urednik zabavnog programa bit će Daniel Delale, gledateljima najpoznatiji po „Red Carpetu“ Nove TV, a proteklih pola godine vodio je „Jutrogram“ na Z1 televiziji.

S Une TV potvrdili su i kako će se na njihovom glavnom kanalu gledati i svjetski poznati muzički show „I Can See Your Voice“ za koji su u toku intenzivne pripreme. Veličanstveni studio, žiri sastavljen od velikih zvijezda regije, kao i natjecatelja, među kojima će biti super talentovani pjevači, ali i oni bez tako sjajnog glasa, pridonijet će vrhunskoj zabavi za cijelu porodicu. Žiri će imati pune ruke posla, a njihov će glavni zadatak biti pomoći glavnom natjecatelju da pogodi ko je pravi pjevač među šest onih koji dolaze na pozornicu, a koji su različitih struka. Ako natjecatelj uspije prepoznati i pogoditi ko je pravi pjevač među sudionicima, osvaja vrijednu novčanu nagradu.

Ova je emisija puna komičnih scena, ali zahtijeva i iznimnu koncentraciju natjecatelja te logično promišljanje. News program Une bi trebali pojačati i RTL-ovi Ivan Žada, Petar Panjkota i Nataša Vidaković, zatim Matea Dominiković s N1 televizije, te Ivana Tomić, bivša novinarka Nove TV koja je nakon toga bila glasnogovornica HSS-a. Regionalnu ekipu upotpunit će i atraktivna Sarajka Dejana Rosuljaš, koju smo dosad mogli gledati na OBN-u. Neki su mediji prijašnjih dana pisali i kako je jedna od akvizicija Une TV Mojmira Pastorčić, no od toga neće biti ništa. Naime, Mojmira je bila u pregovorima s ovom televizijom, no ipak se odlučila za ostanak na RTL-u, te je dobila i termin petkom za RTL Direkt.

– Da, zvali su me da budem voditeljica Dnevnika na TV Una, ali kolegama sam se zahvalila na komplimentu i odbila njihovu ponudu. Ne napuštam emisiju koju uređujem i vodim, i koju smo pretvorili u jednu od najgledanijih i najprepoznatljivijih emisija u Hrvatskoj, zbog smo u petak krenuli s novim izdanjem. RTL Direkt petkom bit će malo drugačiji format, bliskiji late night showu. Sama ga uređujem i vodim, i osjećam dovoljan pritisak i nervozu i bez ovih naklapanja o mom tobožnjem transferu. Hvala na interesu – poručila je za RTL.hr.

Zaokret u karijeri napravio je i Josip Šarić, nagrađivani reporter koji je nakon godina rada na HRT-u prvo prešao na Al Jazeeru, a zatim na RTL. Potvrdio nam je da od jučer više nije na RTL-u, a na Uni će prvi put sjesti u voditeljski stolac te uređivati i voditi Dnevnik. – Veselim se novim izazovima jer je Una TV okupila mnoga poznata novinarska imena. Bit će to spoj mladosti i iskustva, s najmodernijom tehnologijom kakva dosad nije viđena kod nas – rekao je Šarić. Direktor informativnog programa “Une TV” je Zoran Kusovac, čovjek s dugogodišnjim novinarskim, uredničkim i menadžerskim iskustvom u vodećim engleskim i američkim informativnim TV stanicama i pokretač prve digitalne televizije u regiji, Fox TV-a.

Direktor produkcije je Krešo Marić koji je iskustvo u najkompleksnijim produkcijskim pothvatima stjecao na HRT-u, Novoj TV, RTL-u, N1 i u mnogim neovisnim projektima. Direktorica programa Viktorija Jeftić uspješno je stvarala inovativne i popularne programe na više TV postaja u regiji: Fox TV Srbija, Prva televizija i RTS. Idejni tvorac televizije je Dejan Jocić, iskusni medijski menadžer s nekoliko uspješnih projekata u Srbiji, poput Prve srpske TV, ali i u Europi. Jocić ima široko medijsko iskustvo koje obuhvaća sportski kanal DSF, pa Premiere i Kirch New Media. Jocić je sudjelovao i u jednom od panela na Weekend Media Festivalu, onom o budućnosti televizije. Tada je progovorio i o svom novom projektu.

– Televizija nam ne znači ništa bez ljudi, zato smo se fokusirali na dovođenje zanimljivih lica koja će vratiti zabavu i autentičnost na ekrane. UNA će imati jedinstvenu digitalnu platformu čiji će sadržaj omogućiti interaktivnu komunikaciju s korisnicima. Ali ključ je autentičnost, jer ako nemaš autentičnost, nemaš ni pratitelje, i to je nova zakonitost – rekao je Jocić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79