Dodikovi ministri tvrde: U Republici Srpskoj najviše zaposlenih od osnivanja, a i plate su sve veće

 

Ministrica finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da u ovom entitetu sada ima najviše zaposlenih od njegovog nastanka – više od 290.000 radnika, te da se plate povećavaju, kako u javnom i u realnom sektoru.

 

“Za svako povećanje plata u realnom sektoru vraćamo poreze i doprinose, tako da poslodavca to povećanje košta samo neto plata. Otkada je ta mjera uvedena prije dvije godine, mi smo 43 miliona KM vratili poslodavcima na ime poreza i doprinosa”, rekla je Vidović.

Ona je naglasila da je prosječna plata u Republici Srpskoj u prošloj godini iznosila 585 eura, a u januaru ove godine 622 eura.

“To znači da je plata zaista povećana i vjerujem da je svim ozbiljnim poslodavcima, koji žele da nastave svoj biznis i da budu uspješni, prioritet povećanje plata i unapređenje tehnologija”, dodala je Vidović.

Komentarišući isplatu određenog dijela plate radnicima “u kovertama”, rekla je da se ta vrsta “sive ekonomije” u RS smanjuje, te da su radnici u tom pogledu sada u povoljnijoj poziciji.

Ministrica finansija Republike Srpske istakla je da su prethodni mandat na čelu Ministarstva obilježili događaji koji su se negativno odrazili na ekonomiju u cijelom svijetu, ali da je RS uprkos ograničenjima i pritiscima uspjela da održi privrednu aktivnost i pomogne svim privrednim subjektima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79