Dodiku stiglo upozorenje iz Kongresa: SAD neće tolerisati secesionističke težnje

Članica američkog Kongresa iz države Misuri An Vagner (Ann Wagner) uputila je upozorenje članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku da Sjedinjene Američke Države neće tolerisati njegove secesionističke težnje.

Upozorenje dolazi nedugo nakon što su Sjedinjene Države sankcionisale Dodika.

– Dodik bezobzirno potpiruje podjele i krizu u Bosni, prijeteći urušavanju onoga što je urađeno u godinama mira i ozdravljenja – napisala je Vagner na svom Twitter nalogu.

Ona dodaje kako sankcije Dodiku, opunomoćeniku ruskog predsjednika Vladimira Putina, šalju važnu poruku da SAD neće dopustiti ugrožavanje budućnosti Bosne i Hercegovine kao jedne jedinstvene, multietničke države.

– Dosljedno sam vršila pritisak da se uvedu sankcije protiv Dodika i nadam se da će administracija biti čvrsta u tome da ga smatra odgovornim za njegove brojne provokacije – dodala je Vagner.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79