Dojavljene bombe: Prekinuta nastava u svim školama u Crnoj Gori

Nakon dojava o postavljenim bombama u više osnovnih i srednjih škola, nastava u Crnoj Gori bit će održana online, navode iz Ministarstva prosvjete ove države.

Više osnovnih i srednjih škola u Podgorici, Baru, Budvi, Bijelom Polju i Kotoru evakuisano je danas zbog dojave o postavljenim bombama, a prema nezvaničnim informacijama, dojave su upućene putem e-maila.

– Imajući u vidu da su i danas pristigle dojave o postavljenim bombama u više osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori, Ministarstvo prosvjete je, poštujući preporuke Uprave policije donijelo odluku da se nastava danas u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore organizuje online – navodi se u saopćenju.

Ministarstvo, kako su rekli, na taj način nastoji da obezbijedi kontinuitet nastave, vodeći računa o bezbjednosti učenika i zaposlenih.

Iz Ministarstva su najavili da će, u saradnji sa policijom, blagovremeno obavijestiti javnost o svim daljim aktivnostima i preporukama.

– Također, i danas apelujemo na smirenost i pribranost svih građana, te poštovanje instrukcija Ministarstva i Uprave policije, kako bi zajednički doprinijeli stabilnosti u novonastaloj situaciji – rekli su iz Ministarstva.

Više osnovnih i srednjih škola u Podgorici bilo je evakuisano i u ponedjeljak zbog dojave o postavljenim bombama, za koje se kasnije ispostavilo da su bile lažne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79