Dok Denis Bećirović kritikuje SDA, brčansko rođački SDP “šuruje” sa SDA gdje god stigne

Dok Denis Bećirović kritikuje SDA, brčansko rođački SDP “šuruje” sa SDA gdje god stigne


Iako smo prije nekoliko dana u kratkom video prilogu pod nazivom “MIRIS LOVE” ukratko pojasnili značaj zajedničke vlasti brčanskog SDP-a i brčanske SDA koje su sastavni dio skupštinske većine ali i vlade BD BiH.

Danas su prema pisanju portala “Radio Brčko” čelni ljudi distrikta posjetili “KOMUNALNO BRČKO”. Kako građanima tako i centrali SDP-a u Sarajevu jako je poznato da Predsjednik brčanskog SDP-a ili povjerenik Esad Atić obnaša funkciju savjetnika Gradonačelnika Eseda Kadrića odnosno Predsjednika brčanske SDA piše Times.

Drama u Brčkom: SDP će prije podržati Izetbegovića nego “svog” Bećirovića?

Direktor jednog od najprofitabilnijih javnih preduzeća u distriktu je Kemal Atić prvi rođak Esada Atića iz brčanskog SDP-a. Kemal Atić pred lokalne izbore godine 2020 iz brčanskog SBB-a prešao kod svog rođaka u SDP nakon što je SBB u Brčkom iz svojih redova istjerao Ismeta Dedeića bivšeg predsjednika SBB-a u Brčkom. Već tad odlaskom Dedeića bilo je vidljiva zaiteresovanost brčanske SDA za Dedeića koji je kako se vremenom pokazalo a što smo i ranije najavili u prilogu “ZELENA HOBOTNICA DISTRIKTA” uz političku podršku SDA postavljen na funkciju direktora takozvanog Zavoda za Izgradnju Brčko distrikta BiH.

Dedeić je pretpostavljamo zauzeo poziciju u brčanskoj SDA iz sjene dok se strateški pobrinuo da zadrži Kemala Atića za direktora “JP KOMUNALNO BRČKO” na poziciji na koju je došao preko brčanskog SBB-a. A sve to pretpostavljamo preko Esada Atića predsjednika brčanskog SDP-a gdje se time napravio bratsko sestrinski odnos između SDA i SDP-a u distriktu.

Svi su dobili po nešto ali sve to u ime SDA.

• Kemal Atić je ostao na poziciji direktora JP Komunalno iako nije ispunjavao još ranije uslove konkursa zbog nedostatka radnog iskustva koje je konkurs zahtijevao.
• Ismet Dedeić imenovan je za direktora Zavoda za izgradnju
• Esad Atić je nagrađen funkcijom savjetnika Gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

Ovaj strateški blok je toliko jak da je i centrala SDP-a iz Sarajeva ostala paralizirana. Dok su svi građani ali i razočarani birači očekivali da centrala SDP-a iz Sarajeva naredbom ovo onemogući. Na kraju je ipak ispalo da ustvari SDP iz distrikta je izdao naredbu centrali u Sarajevu da to tako ostane.
Čist račun duga ljubav. Dok Denis Bećirović kao kandidat za člana Predsjedništva BiH ispred bošnjaka na svojim mitinzima kritikuje SDA i Bakira Izetbegovića i time građanima BiH obećava promjenu te da će se njegovim dolaskom na funkciju sve to promijeniti.

Stvara se jednostavna brčanska slika kao primjer lažnih i pustih obećanja. Jer na koncu da je Denis Bečirović dovoljno jak da uvede promjene u BiH ulaskom u Predsjedništvo Bih nakon predstojećih oktobarskih općih izbora 2022, onda bi Bećirović u startu prvo onemogućio i zaustavio da SDP u distriktu čini skupštinsku većinu ruku pod ruku sa SDA gdje je čak Predsjednik SDP-a savjetnik osobe koja je Predsjednik SDA u distriktu odnosno Savjetnik Gradonačelnika distrikta.

No kako smo doznali preko svog izvora a što se vodi kao javna tajna jeste da se dobivaju instrukcije za glasanje u distriktu. Građanima iz gradske jezgre je rečeno da glasaju za Denisa Bećirovića a u ruralnim područjima biračima SDP-a rečeno je da glasaju za Izetbegovića te se navodi kako je to dogovor centrala iz Sarajeva kako se ne bi narušio bošnjački blok u distriktu te da postoji balans, tvrdi naš izvor.
Kako god pitamo se ako Denis Bećirović nije dovoljno veliki autoritet da posloži stvari i sistem unutar svoje političke partije kako onda planira uvesti red i poboljšati sistem cijele države Bosne i Hercegovine.

No kako se bliže izbori bliže se i planiranja raznih proračuna tako je primjerice danas u zvaničnoj posjeti JP “Komunalno Brčko” boravila delegacija Vlade BD BiH, gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i zamjenik gradonačelnika Anto Domić, zatim predsjednik Skupštine Siniša Milić i potpredsjednik Skupštine Distrikta Ivo Filipović, te šef Odjeljenja za komunalne poslove u Vladi Brčko distrikta BiH Majazudin Vehabović i savjetnik gradonačelnika Esad Atić.

Razgovarali su sa predsjednikom Upravnog odbora JP “Komunalno Brčko” Davorom Ninićem, direktorom preduzeća Kemalom Atićem i zamjenikom direktora Draganom Jelisićem o aktuelnim temama.

Najviše pažnje posvećeno je razgovoru o nabavci električne energije za narednu godinu, kao i realizaciji kapitalnih projekata i grantova, te poboljšanju vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda na području Brčko distrikta BiH.

Kako je vidljivo po imenima posjetioca JP KOMUNALNO u Brčkom vidljivo je da su većinom to predsjednici političkih partija koji su se politički kamuflirali u kostimima zvaničnih funkcionera Brčko distrikta BiH.

Pitamo se da li su razgovrali u korist građana Brčko distrikta BiH ili u svoju ličnu materijalnu korist odnosno korist stranke.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija