Dok građani umiru, ministar Vranić i KCUS nastavljaju sa prepucavanjima: Ko će kod koga otići na sastanak?

Krizni štab KCUS-a pozvao je ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića da sutra ujutro dođe u prostorije KCUS-a kako bi porazgovarao s uposlenicima koji rade na liječenju pacijenata zaraženih koronavirusom.

Ovo je objavljeno u današnjem saopćenju u kojem Krizni štab KCUS-a reagira na optužbe na o nesavjesnosti u liječenju pacijenata zaraženih koronavirusom.

“Mi pozivamo ministra Vranića da sutra dođe u KCUS na sastanak u 9 sati sa anesteziolozima iz KCUS ali i svim ostalim uposlenicima koji učestvuju u liječenju pacijenata zaraženih koronavirusom”, stoji u pozivu koji je ministru Vraniću uputio Krizni štab KCUS-a.

Istovremeno, kako je danas saopćeno iz Vlade KS, Vranić je na hitni sastanak, također sutra sa početkom u 9 sati, pozvao generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, šeficu klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju.

Tema sastanka su uslova rada i način tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, naveli su iz Vlade KS.

Ministra Vranića smo pitali ko će kome otići na sastanak.

“Ja sam prvi pozvao njih na sastanak koji je sutra ujutro u 9 sati. Nisam kloniran da bih istovremeno mogao biti i na KCUS-u. Prema tome sastanak je zakazan u mom kabinetu sutra u 9 sati”, odgovorio je Vranić piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79